durczyn Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Witam, mam taki problem, że dostałem palmphone i nie wiem co można z nim zrobić. Ma system Windows Mobile 2003 Second Edition. Na razie wgrałem w niego Divxa i działa super, brakuje mi tu painta kolorowego tylko. Nie ma w zestawie płyty recovery, czy moge na takie coś np wgrać nowszego windowsa mobile? Są takie ? Jak jest z oprogramowaniem oraz POLSKIM językiem (angielski nie przeszkadza no ale jednak wole ojczyste coś) Jakieś rady, porady, wskazówki, sugestie? Mam do niego kartę SD 2GB ale i tak np nie znam sie na mapach O_O Mógłby ktoś tak w paru punktach opisać laikowi co stacjonarki i lapciaki ma powiedzmy w palcu a palmtopa ma ledwo 2 dni ? PS: i to taki model cholera niepopularny akurat.... Najbardziej interesuje mnie wgranie nowszego systemu czy jakiś aktualizacji, jak to z tym jest, czy aktualizacje z HP czy microsoftu ściągać etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Płyty recovery nie są potrzebne, ponieważ system operacyjny jest przechowywany w pamięci nieulotnej. Gdybyś coś popsuł to odpowiednikiem formatu i reinstalacji jest twardy reset urządzenia za pomocą kombinacji przycisków z guzikiem reset. HP Polska być może ma upgrade do Windows mobile 5, ale musisz ich zapytać sam czy mają obecnie na stanie. Nie jest to darmowe Wgrywanie języka polskiego jest możliwe za pośrednictwem nakładki marchevka mwriter lub samej klawiatury PL (mwriter lite) 7-dniowe w pełni funkcjonalne demo jest dostepne za darmo. Osobiście uważam spolszczanie windows mobile za głupote, ale jesli chcesz... Jesli chodzi o mapy to tylko i wyłacznie automapa ze względu na bdb pokrycie kraju. Nie bierz pod żadnym pozorem tomtoma!!! Soft do WM2003 jest dostepny w necie na wielu stronach, aktualizacja do WM 5.0 raczej nie jest ci potrzebna no chyba, że bardzo chesz. PS. O ile pamiętam twój model bardzo awaryjny. Niema opcji żeby ci nie padła płyta główna bez powodu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 WM2003 jest inny od 2003SE, aplikacje te same mi nie działają, muszą być pod SE przeznaczone. Automapa jak patrzyłem, niema podpisanych żadnych dróg poza głównymi, np, wdg niej mieszkam w polu, a moja ulica jest normalną długą z kostki i istnieje chyba przynajmniej od 20 lat . Czemu spoleszczenie to głupota ? hard reset juz odkryłem, ale myślałem by coś w niego nowego wpakować, jakiś soft, choćby te upgradey... Ten palmphone ma jakoś 2 lata już, ja dostałem teraz, i działa jak nowy, bo lezał w szufladzie, tylko mnie denerwuje, jak czasem go właczam a on uruchamia sie od początku i wczytuje zamiast odrazu wyświetlić pulpit. Niewiem gdzie ustawić by tak nie robił. Przydało by mu sie wiecej funkcji do ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...