szpot Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Witam Zakupiłem sobie grzecznie kartę ESI MAYA 44. Świetna karta moim skromnym zdaniem - wychaczyłem ją z gwarancją za 300 zł na allegro - w zupełności mi wystarczy :) No ale mam pytanko - bo teraz się skapłem, że ta karta ma same duże jacki na wyjściach i wejściach... a ja mam głośniki 5.1 - więc wyszła kupa... Wprawdzie teraz mam jeszcze Audigy - i ona mi też standardowo nie daje dźwięku 5.1 - stosuję program SRS Audio Sandbox - dzieli mi dźwięk stereo na 5 głośników i buffera - ale 3 kabelki muszą tak czy siak być podłączone do karty muzycznej (zielony, czarny i różowy) - są to małe jacki - i każdy jest podłączony do osobnego wejścia - zielonego, czarnego i różowego na tej karcie... I teraz pytanie - czy da się jakoś podłączyć te głośniki do tej nowej karty - w jednym wejściu będzie podłączona gitara... a do drugiego wejścia bym podłaczył jakiś rozgałęziacz z dużego jacka na 3 małe (wogóle to istnieje coś takiego w sprzedaży??) - i do nich bym podłaczył te kabelki co mi idą z głośników... jak uważacie - da radę?? Będzie to działać?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...