.mateo Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam Mam mobo ga-p31-ds3l oraz mysz i klawiature usb. Problem polega na tym: podlaczam mysz i klawiature do usb, ustawilem w biosie support dla usb mouse i keyboard oraz wpomaganie wszytskich urzadzen podlaczonych do usb (chyba tak to sie nazywa). I w momecie zaladowania biosu, tj. tuz po zaladowaniu, gdzy nastepuje wczytywanie systemu operacyjnego, klawiatura gasnie. Po wczytaniu systemu, mysz tez nie daje oznak zycia. System wlacza sie bez zadnych problemow. Pokazuja sie komunikaty, ze podlaczone jest nowe urzadzenie do usb (nie sypie bledami). Niestety nie ma pojecia co moze byc powodem. Podlaczalem mysz i klawiature w przodzie i tez nic. Zamiana miejscami rowniez nie pomogla. Probowalem tez wylaczyc klawiature oraz mysz PO wczytaniu systemu, jednak i to nic nie dalo. Mysz i klawiatura na pewno dzialaja, bo teraz pisze na niej na starym kompie :P Prosze o pomoc i pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek66 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Ja na tym samym gigusiu miałem problemy z myszką logitecha pod usb - myszka nagle zawieszała się, bądź zatrzymywała na chwilę, a Win XP odłączał urządzenie usb. Po miesiącu beznadziejnej walki zastosowałem przejściówkę na ps2 i myszka chodzi bezproblemowo. Co dziwne, na gigabyte p965 ta sama myszka nie sprawiała żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Mamy temacik o płycie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=247845 Ja miałem problem ale z klawą na ps2 na tej płycie i pomogła wymiana na usb: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=248974&hl= Teraz jest mysz na usb klawa na usb i działa jak należy (biosf5) - nie mam podłączanych dodatkowych (przednich usb). Sugeruje wymienić bios - może pomoże [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...