pbuda Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 (edytowane) Witam, Mam obudowe Chieftec LBX (1x12cm tyl, 2x92 w okolicach gpu, 3x92 na hdd) i chce sobie zrobic ciche i przewiewne wnetrze dla mojej maszynki (jak w podpisie) :) Z tylu obudowy juz mam 12cm Nexus, ktorego kiedys kupilem i nadal milo i cicho dziala. Na CPU wrzucam Freezer 7 + jakies cos ciche i wydajne 92mm (a moze HR-01 + 12cm?) Na GPU Accelero S1 (jak wreszcie wyjdzie nowa rev :unsure: ) + XThermal 120 pro (moze 2, ale czy jest sens?) 3x92 do obudowy, pewnie takie same jak na freezera. Chodzi mi jeszcze po glowie zrobienie dziury w gorze obudowy na 2x92 lub 1x12cm do wywiewania cieplejszego powietrza. Moje pytania sa nastepujace: - XThermal 120 PRO - czy ktos mial stycznosc z tymi wiatrakami? Chodzi mi o terkotanie itp przy pracy na 12v. - Jakie 92 kupic? Czy Acutake bedzie ok? Nie chce placic zaraz 50-60zl za wiatrak tej wielkosci. Moze jakis AC? - 3x92 bedzie wwiewalo powietrze do wnetrza obudowy, 2x12cm (tyl ob. i zasilacz) beda wywiewac - czy taka konfiguracja jest ok? - Czy radiatorki CU na pamiec GPU beda lepsze niz ALU (zakladajac nawiew z Accelero) - chodzi mi o podkrecanie - cu -> mniejsze temp -> wiecej mhz? :P - Jak ustawic Freezera? Wiatrak pod zasilaczem czy w okolicach ramu? A moze wiejacy do gory od strony nb? Wolalbym tez, aby te wiatraki byly ciche na 12v Z gory dziekuje. Edytowane 25 Lutego 2008 przez pbuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Dokup jakąś 12 na wdmuch, na przód komputera. Na CPU lepiej jednak HR-01 i np. Acutake 120 GPU - Accelero S2 podobno też wchodzi jednak na 8800GTi niewiele mu ustępujejeżeli chodzi o wydajność Lepiej aluminiowe radiatorki na pamięci. Nie ma sensu montować 3x92 w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...