Wydymek Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 (edytowane) Witam. Mam 2 zasilacze fortron fsp 250w i 4life 400w moj komputer to intel celeron 3,33ghz ,1,2gb ramu,karta geforce 7600gt ,stacja dvd dysk 160gb. do tej pory chodzil na tym fortronie tyle ze bez karty graficznej bo mial wbudowana xpress 200 i teraz chce podlaczyc ta geforce 7600gt tylko nie wiem pod ktory bo gdzies na forum przeczytalem ze zasilacz tej firmy 4life pisze ze ma 400w a na prawde ma 200w nie wiem czy to byl zart czy prawda wiec prosze o pomoc. bo nie chce spalic kompa a nie mam kasy na nowy zasilacz. wiec nie wiem pod co podlaczyc jak pisalem chodzil na fortronie ale chce teraz dozucic ta grafike Edytowane 25 Lutego 2008 przez Wydymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zostaw sobie tego Fortrona - Tracery to szmelc pozbawiony jakichkolwiek zabezpieczeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydymek Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Ale boje sie ,ze spale kompa bo 250w nie wytrzyma tej karty bo na tym sprzecie smiga ladnie tylko jak wloze karte to czy sie nie przeciazy ;/ a nie da sie sprawdzic ile jest W nie uzywanych w zasilaczu? najlepiej jakos na kompie bez miernikow. a co by sie stalo jak bym pod 4lifa podlaczyl?> Edytowane 26 Lutego 2008 przez Wydymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Fortron to marka tracer nie. Wszystko sie może stać na tracerze - może nawet chodzić i nic nie wybuchnie :D Jestem za fortronem - nigdy mnie nie zawiodły. 13 A na 12-tce nto nie jakiś szał ale może będzie działać - Cały sprzęt pewnie w szczycie weźmie 150W .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydymek Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 ze będzie? :) a jak nie to mi sie caly kompa zjara :/ a nie chce tego bo to brata mlodszego komp bo ja swoj opylilem :P a mowisz ze 150w będzie brał a na innym forum mi napisali ,że potrzebuje conajmniej fortrona 400w albo chiefteca 350w ;/ jak juz sie na tym znasz to mozesz mi powiedziec co tak w przyblizeniu ile ciagnie wat? intel celeron 3,33ghz ,chipset ati xpress200 ,dysk sata 160gb,nagrywarka dvd,glosniki + tuba (moge odlaczyc tube) ,monitor 17 płaski,brak stacji dyskietek :D,no i teraz chce grafike 7600 podlaczyc. Juz ja mam ale nie wiem czy ryzykowac wiec podaj troche info :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Monitor tez do zasilacza podłączasz ? oO Pytanie jest jedno czy linia 12 V podoła w tym fortronie - to nie jest prądożerny sprzęt więc jeżeli zasilacz jest sprawny jest to całkiem prawdopodobne. Na inny forum ****ą - modecom mc 300 W to już z górką do tego cfg. Sama karta weźmie 27W A teoretycznie fortron może oddać z samej 12-tki 12V*13A = 156W - jeżeli jest sprawny będzie chodzić [; Edytowane 26 Lutego 2008 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydymek Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 no komp razem z tym fortronem kupiony byl w sierpniu wiec chyba sprawny narazie problemow nie mialem. a monior podlaczam z tylu do kompa i do gniazdka nie wiem czy pobiera z zasilki czy z gniazdka nie znam sie na sprzecie ;p a jeszcze jedno pytanie jak bym podlaczyl tego 4lifa to co by sie stalo? czy on naprawde nie pociagnie? przeciez ma 400w. i jeszcze cos tam chciales z ta 12v jak potrzeba to moge sprawdzic co pisze na zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Tracer to nie marka - nie ma tych 400 - bardzo możliwe, że przy obciążeniu rzędu 200-250 odmówił by posłuszeństwa i jeszcze coś ze sobą zabrał. Przy takim lekkim cfg może chodzić ale badziewnych zasilaczy sie nie używa z zasady. Jak chcesz możesz przytoczyć tabliczkę znamionową. Taki ? Taki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...