Pawelek69 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Witam, mój obecny Modecom 350 GTF dożywa swoich ostatnich dni i mam okazję kupić za 50 zl prawie nowego modecoma Feel II 350. Wiem że to nie najwyższa klasa, ale czy wystarczy do mojego komputera? Athlon XP 2400 Epox 8RDA3i 1 GB RAM HDD 80 GB Radeon 9800 PRO Audigy 2 Tuner TV DVD CD-RW FDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Za tyle to ja bym postawił na delte - tylko z wysyłką i wyjdzie drożej :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Ale ja ja potrzebuję już od zaraz tego zasilacza. Czy ten Feel II będzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Przeciez Modecom GTF jest lepszy od Delty juz nie mowiac o Modecom feel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Od Delty nie, od Feela - zdecydowanie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Zanim skusisz się na tę okazję to dowiedz sie z jakiego napięcia zasilany jest r9800pro. Jeśli z 5V (tak mi się zdaje, pewności nie mam) to jak dochodzi do tego tuner i dzwięk na pci to wątpie aby to działało na lini 5V 14A. Edit: co się dzieje z obecnym zasilaczem, że masz takie ciśnienie? Edytowane 26 Lutego 2008 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Radeon 9800 PRO jest zasilany z linii 12 V. Przy włączaniu komputera nie zawsze startuje wiatrak zasilacza, jak załączy się to pracuje jak odkurzacz. Poza tym linia 12V zeszła do 10.8V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Jeśli r9800pro jest zasilany z lini 12V i cpu na Twojej mobo też z lini 12V więc powinno to działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Poza tym linia 12V zeszła do 10.8V.Ktory program ci to pokazal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Od Delty nie, od Feela - zdecydowanie tak.Skad wiesz? Delty to jakies stare zasilacze, lezaki, ktore nie wiadomo gdzie pracowaly, w jakich warunkach, sa glosne, a Modecom GTF byl za swoich czasow high-endem. Produkowany bodajze przez FSP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Wiem bo sam mam Deltę 350PB-2 w drugim kompie i nie ma z nią problemów. U kumpla ciągnie dosyć mocny sprzęt bez większego problemu (Barton @ 2,5GHz, 6800GT). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Poza tym linia 12V zeszła do 10.8V. Ktory program ci to pokazal? To samo miałem zapytać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Skad wiesz? Delty to jakies stare zasilacze, lezaki, ktore nie wiadomo gdzie pracowaly, w jakich warunkach, sa glosne, a Modecom GTF byl za swoich czasow high-endem. Produkowany bodajze przez FSPPodobno wszystkie delty sprzedawane na allegro pracowały w kopalniach Ameryki Południowej :-P Żartuję. Kupiłem dwie delty w różnym czasie, różne modele, od różnych sprzedawców. Obie raczej nie pracowały wcześniej nigdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Napięcia zasilacza sprawdzałem w biosie, jednak po włożeniu FEELA mam tam 9.98 V. Więc oddaję tego FEELA czym prędzej, zważywszy że FEEL jest 2 razy lżejszy(ma mniejsze radiatory). Jak naprawić wiatrak w tym Modecomie 350 GTF? Bo patrzałem w środku i jest on wlutowany a nie włożony do gniazdka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Po pierwsze radeon 9800 tak jak wszystkie radeony z serii 9xxx bierze 80% zasilania z linii +5v i dodatkowa wtyczka zasilająca jest tylko dlatego żeby nie obciążać AGP nadmiernym zasilaniem (to nie PCI-E tylko FDD skąd +5v też można pobrać). Po drugie feela II sobie odpuść, Modecom 350 GTF jest dużo lepszą konstrukcją. Po trzecie, spójrz na sentencję w moim podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...