Skocz do zawartości
Pawelek69

Czy Modecom Feel Ii 350 Styknie Do Mojego Zestawu?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój obecny Modecom 350 GTF dożywa swoich ostatnich dni i mam okazję kupić za 50 zl prawie nowego modecoma Feel II 350. Wiem że to nie najwyższa klasa, ale czy wystarczy do mojego komputera?

Athlon XP 2400

Epox 8RDA3i

1 GB RAM

HDD 80 GB

Radeon 9800 PRO

Audigy 2

Tuner TV

DVD

CD-RW

FDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim skusisz się na tę okazję to dowiedz sie z jakiego napięcia zasilany jest r9800pro. Jeśli z 5V (tak mi się zdaje, pewności nie mam) to jak dochodzi do tego tuner i dzwięk na pci to wątpie aby to działało na lini 5V 14A.

Edit: co się dzieje z obecnym zasilaczem, że masz takie ciśnienie?

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ThermalControl napisał(a):

Skad wiesz? Delty to jakies stare zasilacze, lezaki, ktore nie wiadomo gdzie pracowaly, w jakich warunkach, sa glosne, a Modecom GTF byl za swoich czasow high-endem. Produkowany bodajze przez FSP

Podobno wszystkie delty sprzedawane na allegro pracowały w kopalniach Ameryki Południowej :-P Żartuję.

Kupiłem dwie delty w różnym czasie, różne modele, od różnych sprzedawców.

Obie raczej nie pracowały wcześniej nigdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napięcia zasilacza sprawdzałem w biosie, jednak po włożeniu FEELA mam tam 9.98 V. Więc oddaję tego FEELA czym prędzej, zważywszy że FEEL jest 2 razy lżejszy(ma mniejsze radiatory). Jak naprawić wiatrak w tym Modecomie 350 GTF? Bo patrzałem w środku i jest on wlutowany a nie włożony do gniazdka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze radeon 9800 tak jak wszystkie radeony z serii 9xxx bierze 80% zasilania z linii +5v i dodatkowa wtyczka zasilająca jest tylko dlatego żeby nie obciążać AGP nadmiernym zasilaniem (to nie PCI-E tylko FDD skąd +5v też można pobrać).

Po drugie feela II sobie odpuść, Modecom 350 GTF jest dużo lepszą konstrukcją.

Po trzecie, spójrz na sentencję w moim podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi