carlosmarc2 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Czy adres IP jest statyczny czy dynamiczny (za każdym połaczeniem z netem jest inny)? Czy jest to na zasadzie naszej tpsa, czyli cos w stylu livebox do gniazdka telefonicznego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Posiadam BT Broadband/HUB 8Mbit Unlimited ( realnie okrojony do 5.5Mbita ) Zdecydowanie IP jest dynamicznie zmieniane po kazdym wylonczeniu HUB/Broadbanda . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlosmarc2 Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Posiadam BT Broadband/HUB 8Mbit Unlimited ( realnie okrojony do 5.5Mbita ) Zdecydowanie IP jest dynamicznie zmieniane po kazdym wylonczeniu HUB/Broadbanda . A jakie koszty takiego łącza? I na ile sie podpisuje umowe? I chyba trzeba miec umowe najmu mieszkania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 (edytowane) Ja mam umowe na 18 miesiecy , pierwsze 6 mieswecy 18.99 kolejne 12 miesiecy po 24.99 . Rachunki przychodza co trzy miesiace ,wymagany byl DirectDebit czyli automatyczne pobieranie kasy z konta , Ja mieszkam na swoim wiec nie wiem czy w twoim wypadku nie bedzie problemow z tego co pamietam to jeden kumep wynajmujac pokoj zalozyl sobie linie telefoniczna z BT jest linia , to i mozna broadbanda dodac . Co do jakosci loncza to na poczatku bylo super , broadband synchronizowal sie na 7,5Mbita transfery dochodzily do 740KB/s !! po miesiacu ograniczyli go do 5.5Mbit i nie ma bata zeby sie z nimi dogadac na owe 7,5Mbita , cuda wymyslaja roznego rodzaju . Widac za duzo targalem z neta , moj dzienny max to ponad 20GB . Tu masz opcje : http://www.productsandservices.bt.com/cons...4?topicId=15764 Edytowane 29 Lutego 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlosmarc2 Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Dzieki za info. Bardzo mi pomoglo. Jeszcze moze jedno. Ile sie czeka na zalozenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 mario2k daj mi swoj numer tel na PW to sprawdze ile twoja linia moze naprawde pociagnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasimon Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 dopisze sie do tematu... ja tez mam w UK neta od BT, oczywiscie najwyzszy pakiet 8MBit Unlimited, jak zamawialismy to powiedzieli ze moze byc na poziomie 5,5MBit - tylko ze ja nie mam nawet 0,5MBit! masakra a z nimi to sie nie mozna dogadac! konsultanci, hindusi chyba nie rozumieja roznicy miedzy KBit a KBajt, ja dzwonie i narzekam ze mimo oplaconych 8MBit nie mam nawet 0,5 a baba mi na to, ze mam predkosc sciagania na poziomie 0,5 wiec wszystko jest ok! tyle, ze jak sciagam mam zawsze 58kb na maxa! kumpela ktora brala neta na siebie juz sobie odpuscila bo z debilami nie da sie dogadac! szkoda tylko ze jak zaczynam sciagac jakis plik ze stronki np. microsoftu to zaczyna sciaganie od ok. 700kb i spada powoli do 58kb i taki poziom trzyma! wg mnie to jest celowa blokada od BT! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...