Skocz do zawartości
nxt1

Pc Symulacja Pendrive

Rekomendowane odpowiedzi

Czy istnieje oprogramowanie, które umożliwia symulację przy pomocy komputera PC z systemem Windows (Vista) pamięci masowej typu flash? Chodzi o to, by po połączeniu peceta z np. odtwarzaczem DVD poprzez kabel USB odtwarzacz widział część systemu plików komputera tak jakby była to pamięć flash (tj. pendrive). Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wydaje mi się, że już kwestia sprzętu. Używam kilku urządzeń np. pen, telefon czy aparat foto i akurat te mają możliwość używania jako dodatkowy dysk czy to przy pomocy zainstalowania jedynie sterownika czy nawet bez tego. Ale są urządzenia, które po prostu nie da się podłączyć inaczej niż z dodatkowym oprogramowaniem producenta i widziane są jedynie z poziomu tego oprogramowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie do końca się zrozumieliśmy.

Nie chodzi mi, aby urządzenie zewnętrzne pełniło rolę pendrive`a, ale by komputer pełnił taką rolę dla urządzenia zewnętrznego. Mój odtwarzacz DVD ma możliwość odtwarzania multimediów z pamięci podłączanych przy pomocy USB (pendrive). Gdyby była możliwość podłączenia komputera do DVD tak, by komp symulował Pendrive`a, to miałbym z poziomu odtwarzacza DVD dostęp do plików zgromadzonych na dysku kompa. Nie bardzo uśmiecha mi się kopiowanie wszystkiego na pendrive`a bo to trochę czasochłonne. :) Dodam, że jakość obrazu wyświetlana na telewizorze podczas oglądania filmów na zestawie DVD-TV jest u mnie znacznie lepsza, niż na zestawie PC-TV.

Wymarzony program: coś o możliwościach serwera FTP, ale by zamiast protokołu sieciowego komputer na jednym z portów USB emulował system plików pamięci flash.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi