Atomówki Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Problem polega na tym że gdy próbuje uruchomić na Abicie KT7A v1.0 (najnowszy BIOS) Prolinka GF 4MX 460 to płyta nie wykrywa grafiki i wydaje taki sygnał jak by w ogóle nie było zamontowanej karty graficznej. GeForce jest sprawny, płyta główna też, działały na niej różne karty nawet Radeon 8500. Sprawa jest dziwna, jeśli ktoś spotkał się z podobnym problemem to proszę o odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nius Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Kumpel mial podobny problem z Abitem kt7A i gf3ti200. Musisz przerobic plyte - puscic 3.3V z zasialcza do Mosfeta na koncu AGP, najlepiej zobacz na http://www.chewan.freeserve.co.uk/ tam jest opisane krok po kroku co należy zrobic (niestety lutowanie konieczne). U kolegi karta po przeróbce plyty dziala bez zarzutu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 ja mam rev 1.2 i GF 2 Ti 200 juz chodzil bez problemow na niej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Kumpel mial podobny problem z Abitem kt7A i gf3ti200. Musisz przerobic plyte - puscic 3.3V z zasialcza do Mosfeta na koncu AGP, najlepiej zobacz na http://www.chewan.freeserve.co.uk/ tam jest opisane krok po kroku co należy zrobic (niestety lutowanie konieczne). U kolegi karta po przeróbce plyty dziala bez zarzutu. Dzięki, spróbuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Jesli to cos pomoze, to na mojej poprzedniej plycie glownej - Abit KT7A v1.0 osobiscie testowalem i bez problemowo smigaly GF2 (32MB), GF2Pro (64MB), GF2MX (32), GF2MX400 (32 i 64MB), GF3Ti200 (64MB) i GF4Ti4200 (64MB). Ta ostatnia karte mam do dzis. IMHO nie trzeba nic modyfikowac, tylko dobrze przeczyscic (np sprezonym powietrzem) slot AGP i styki na karcie i na pewno bedzie dzialac... Moze to byc tez wina zasilacza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...