irast Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 witam!! ostatnio rozwaliłem matryce (teraz matryca cała w szramach) w jednym z laptopów w tym co rozwaliłem mam matryce matową LP154WX2-TL01-E11 (numer na płytce drukowanej) a na naklejce LP154W01 w dobrym mam matryce błyszczącą LP154W01-TLA8-E22 pytanie : czy mogę zamienić miejscami te dwie matryce i czy mogę zamienić tylko matryce czy inwertery też? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 szukaj się kłania :rolleyes: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=252010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 witam!! ostatnio rozwaliłem matryce (teraz matryca cała w szramach) w jednym z laptopów w tym co rozwaliłem mam matryce matową LP154WX2-TL01-E11 (numer na płytce drukowanej) a na naklejce LP154W01 w dobrym mam matryce błyszczącą LP154W01-TLA8-E22 pytanie : czy mogę zamienić miejscami te dwie matryce i czy mogę zamienić tylko matryce czy inwertery też? Ja tylko dopowiem że jeżeli mają identyczną rozdzielczość i przełożysz matryce razem z inwerterami to na 99,9% powinny działać. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Nie koniecznie... Może być tak jak u mnie... nie chciały wspołpracować. Sprawdzałem kilka matryc, dopiero 6ta, czy tam któraś podpasowała, pozostałe, choć pochodziły z IBMów T4x to nie działały prawidłowo. Generalnie jeszcze się dowiedziałem niejako przy okazji sprawdzania, że matryca SXGA także z IBMów T4x, też nie pójdzie... taśma matrycy nieodpowiednia. Podpasowała mi jedna XGA, bardzo ładnie świecąca, bez badpixeli, bez plam na podświetleniu za 250zł plus montaż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...