Prezes_s Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Mam problem z napięciem na procesor. Zamiast standardowych 1.75v mam w idle 1.80, a na full load jest już 1.86 8O Z początku myślałem że to zasiłka, wiadomo codegen... Dzisiaj nabyłem zasilacz q-tech 350w... i co to samo(1.81-1.86), z tym że widać że ten zasilacz jest inna klasa( 3.33-3.34, 5.10-5.15, 12.01-12.2). Poszedłem do kolegi ma taką samą płytę. Wsadziłem jego płytę zamiast mojej i co 1.76-1.77. Więc się Was pytam co jest? Stabilzatory napięcia na płycie nawalają? Reklamować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 O ile się nie mylę, to BIOS 3.2c jest do OC (nieoficjalny), więc się nie dziw. Zrób upgrade (kosztem OC :cry: a zobaczysz dobre napięcia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Kolega clooney manaprawdopodbniej racje.Proponuje zrboic tosamo jesli po upgradzie nie pomoze to wtedy zareklamujesz!!Kolega clooney ma najprawdopodbniej racje. Proponuje zrboic to samo jesli po upgradzie nie pomoze to wtedy zareklamujesz!!Kolega clooney ma najprawdopodbniej racje. Proponuje zrboic to samo jesli po upgradzie nie pomoze to wtedy zareklamujesz!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doc Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Witam to wcale nie jest wina BIOSu. Ja tez mialem te plyte i z wlasnego doswiadczenia wiem ze K7VZA ZAWSZE podaje zawyzony wynik w stosunku do prawidlowej wartowci. Wiec nie marw sie bo tak ma byc. ps. Ja mialem D800 i zamiast (bodajze) standardowego 1.60 mialem (bodajze:) 1.65. K7VZA zawsze podaje o ok. 0.5 V za duzo. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 A gdy na procku ustawię mostki L7 na 1.85v to mam 1.9-19.6... Zabaczę z najnowszym biosem jak będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 No i sprawdziłem. Na każdym biosie jest tak samo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 No to spróbuj zareklamować tą płyte... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 W biosie mam stale 1.76v. Czyżby programy w windowsie źle odczytywały? I skąd te duże odchylenia? Jak ktoś ma tą płytę, to niech napisze jakie napięcia ma(bios i windows) w full load i idle! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...