Skocz do zawartości
acer123

Jaki Laptop Kupic ...prosze O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam zamiar kupic w maju laptop (cena do 1500zl niestety na drozszy mnie nie stac ;/) najprawdopodobniej z firmy Acer.

Zastanawiam sie nad paroma waznymi warunkami.

Chciał bym sie dowiedziec ktora z dostpnych rodzajow laptopa Acer jest najlepszy.

Chodzi mi glownie o Extensa,Anspire i Travelmate.

Komputer rzaczej nie bedzie do gier,napewno nie bedzie :P chyba ze odpalily by sie takie starsze gry ... moze nawet Diablo 2 :P .

zeby byl czytnik kart,Ram min 512 MB i 2 slot wolny ;] (dokupi sie kosc 1 GB),Dysk min 80GB no i min 5400obr/min ,Procesor wiadomo ze nie Core Duo( za taka kase) ,ale moze przynajmniej za taka cene Intel Celeron M 1,7 GHz.karta graficzna jakas dobra na ta cene jesli jest taki laptop z jakas dobra karta z rodeona lub geforce to prosze pisac :P a tak to zintegrowana(GMA x3100 lub x1300 pisac jaka najlepsza :}.Matryca 15,4 " nie mniejszy ;].No laptop chcial bym przedewszystkim do potrzeb szkolnych i ogladania ilmow :P vmoze jeszcze do takich gorszych gierek.wazne jest tez dla mnie uklad klawiszy i dobry touchpad.nagrywarka DVD,i akumulator na min 2-3 h pracy ;]

jeszcze tam pare dodatkow przynajmniej 4 USB,te czytniki kart,TV-OUT,Wi-Fi,mikrofon,glosnik,no i jakis tam system najlepiej XP ale wiadomo ze za taka cene tonie ma szans wiec Linux.

Był bym bardzo wdzieczny zapomoc w kupnie kompletnie jestem nie zdecydowany, jesli mozecie podajcie swoje propozycje dzieki.

ja znalazlem takie cosik :P

Acer Ex 5220-050512MI

HP COMPAQ 6720s CM530

Co sadzicie o tym ????????

pare warunkow z tego co wbralem spelnia ale nie mialem wczesniej laptopa wiec prosze o opinie i porady. czy sa jakies szanse by za taka kase to cos dzialalo chociaz w 1/3 szybko i poprawnie. i chociaz pare programow i gier sie wlanczalo ...danke ;] mozecie polecac tez inne laptopy niz Acer :P tak sobie napisalem ze jestem otwarty na wszystkie propozycje ;] :mrgreen:

Moze wiecie czy beda jakies obnizki cen laptopow ?? do maja ?? cos szukalem i wiem ze maja byc ale jakich i kiedy to nie znalazlem ;/

Dzieki za pomoc :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze tylko pytanie czy zależy Ci na tym zeby to była nówka ze sklepu, czy dopuszczasz allegro. Bo jeśli z allegro, to lepiej wziąć coś lepszej firmy.. IBM, Dell, HP.

Kolejna sprawa.. Jeśli zamierzasz na nim tylko pracować to przydałby się dwurdzeniowy procek, najlepiej taki, który wymusza obecność najtańszych obecnie DDR2, bo łatwo wtedy dokupić ramu. Czyli pasowałoby szukać czegoś z Core Duo albo Core 2 Duo. Celeron M to IMO kiepski procesor.. Już lepiej wziąć coś od AMD (Turion X2)

Przy okazji obecność AMD wymusza nieobecność intelowskich kart graficznych. A to prowadzi do kolejnej sprawy - gier. Jesli masz zamiar w coś pograć, unikaj jak ognia laptopów bez karty nvidia lub ati.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze tylko pytanie czy zależy Ci na tym zeby to była nówka ze sklepu, czy dopuszczasz allegro. Bo jeśli z allegro, to lepiej wziąć coś lepszej firmy.. IBM, Dell, HP.

No laptop raczej nowy ;]

a co do gier i pracy na lapku

to pracowac bede i to duzo glownie w photoshop,corel i takie tam (np.tworzenie stron itp),

gry to czasami zalezalo by mi zeby odpalily chociaz starsze gry np Diablo 2, itp

no i jeszcze do neta i ogladania filmow.

narazie na oku mam

Acer 5220-101G12 CM540

doradzcie czy dobry i czy sa jakies lepsze na rynku za cene do 1550 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi