mobopx Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Powoli zabieram się do kręcenia swojego PC i zacząłem od kontroli temp. Przy oryginalnym taktowaniu po pół godzinie traktowania cpu pokazało mi temp: - 37' (OCCT) - 40' (ORTHOS) bez obciążenia 25-26". Wydaje mi się że to trochę mało... czy SpeedFan i Everets mogą pokazywać złą temp?? Może sensor temp wysiadł (płyta ma tydzień czasu)?? A może chłodzenie jest wystarczające dla tak niskiej temp?? Pomóżnie :? CPU: E2160 MB: GB P35 DS3 COOLER: Scythe Mine Rev B. + Pentagram 120mm + AS5 Dodatkowo: 2x80 wywiew (tył) + 1x120 nawiew (przód) Przy pełnym obrotach na cpu ze wszystkimi wiatrakami pokazało tak jak napisałem 37-45'. Na min obr na cpu bez dodatkowych went. pokazało 45'.... czy takie temp są realne??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Jak dla mnie to temp masz w normie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mansonfan Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Oczywiscie ze mowi mi pokazuje bzdury w BIOSie tempy mam o ok. 5C wyzsze niz w everestach czasem roznica dochodzi do 10C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...