xacti Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Witajcie. Uruchomilem dzis komputer i nie moglem polaczyc sie z internetem. Byl jakis problem z otrzymaniem adresu sieciowego. Zadzwonilem do providera, powiedzieli ze do modemu wszystko jest ok. Wsadzilem karte sieciowa na pci i wszystko oki. Co sie moglo stac ? Karta na plycie sie spalila ? Moze cos z ustawieniami ? Bede wdzieczny za kazda pomoc. :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Witajcie. Uruchomilem dzis komputer i nie moglem polaczyc sie z internetem. Byl jakis problem z otrzymaniem adresu sieciowego. Zadzwonilem do providera, powiedzieli ze do modemu wszystko jest ok. Wsadzilem karte sieciowa na pci i wszystko oki. Co sie moglo stac ? Karta na plycie sie spalila ? Moze cos z ustawieniami ? Bede wdzieczny za kazda pomoc. :) Pozdrawiam. Przestaw ksieć. w tryb 10Mb Full Duplex.(w ustawieniach ksieć.) Może pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Dokladniej ? Jesli chodzi o sieci nigdy nie bylem zbytnio obeznany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 moje połączenia sieciowe/wyświetl połączenia sieciowe/połączenie lokalne (twoja ksieć) - 2 razy klikasz mychą/ konfiguruj/ zaawansowane/ znajdź "właściwość" speed\duplex settings / włącz ręczną negocjację (10Mb Full Duplex) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Dzieki, wczoraj nie bylo mnie juz na forum wiec nie zrobilem tego. Dzis rano dalej nie bylo neta, zainstalowalem od nowa sterowniki do plyty glownej, tez nic. Wyciagnalem karte dzwiekowa, ktorej zreszta nie uzywam i zaczelo dzialac. Jakis konflikt sprzetowy ? Moze moja plyta sobie nie radzi z tyloma urzadzeniami.. Koniec koncow wszystko dziala i mam nadzieje ze tak zostanie, sorka za klopot :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...