Emotsetung Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Witam Czytałem i czytałem i chyba z tego wszystkiego coś schrzaniałem i teraz muszę spuścić wodę i podłączyć na nowo . Moje pytanie jak prawidłowo to zrobić . Obecnie mam Podłączone w następującej kolejności chłodnica ---> frost 3 duo ---> pompa swiftech ---> rez O-tank ( wlot z ta rura wystająca w zbiornik ) ----> hdd blok ----> chlodnica . Domniemam ze cala para idzie w zbiornik wyrownawczy i pompka nie zasysa poradzcie mi jak mam to zrobić . Składałem to cały dzień i już mnie k........a bierze . Podam jeszcze kolejność ze względu na wysokość o-tank ----> hdd ---> chlodnica ---> frost 3 duo ---> pompka swiftech Ponizej daje fote z obrazem calosci calosci . Popatrzcie i dajcie znac co jest nie tak . Z gory dzięki za pomoc . Moje gg to 1334279 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 odwrotnie podlacz weze u pompki, tzn: z otanka zasysa to tego na lewo, a wyrzuca tym po prawo patrzac na fote :P [ odwrotnie musisz zrobic niz teraz amsz :P ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 odwrotnie podlacz weze u pompki, tzn: z otanka zasysa to tego na lewo, a wyrzuca tym po prawo patrzac na fote :P [ odwrotnie musisz zrobic niz teraz amsz :P ] To wtedy bede mial obieg w odwrotna strone i jak dodam blok na GPU to procesor bedzie dostaw wode po karcie graficzne tak byc nie moze . Moze powiedz mi w jakiej kolejnosci mam to podlaczyc patrzac na zdjecie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) nie znam sie za bardzo na WC ale wydaje sie ze wszystko jest ok. moze na odwrot papke podlaczyles i ci wali do zbiorniczka.... tak mi sie wydaje moge sie mylic edit.. kolega mnie uprzedzil Edytowane 11 Marca 2008 przez Scyzor 663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 nie znam sie za bardzo na WC ale wydaje sie ze wszystko jest ok. moze na odwrot papke podlaczyles i ci wali do zbiorniczka.... tak mi sie wydaje moge sie mylic edit.. kolega mnie uprzedzil Zgadza sie wali mi do zbiorniczka :lol2: tylko pytanie gdzie porzeniesc pompke zeby zachowc kierunek przeplywu bo jak zamienie weze przy pompce to zmienie kierunek . Moze przeniesc cala pompe gdzie indziej ?? Czy to nie ma wiekszego znaczenia ?? . Czytalem poprostu ze lepiej jest jak proc dostaje bezposrednio z chlodnicy wode a potem grafa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 nie ma wiekszego znaczenia ze bedzie szlo gpu>cpu... podlacz tak i powinno byc ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 jak zamienisz te weze to kierunek przeplywu bedze ten sam... zeby zmienic kierunek musialbys zmienic obroty silniczka pompki... wiec to nie ma znaczenia... i jeszcze jedno jak chciales podlaczyc pierwsze proca potem grafe to i tak mozesz tak zrobic co za problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 co ci sie zmieni? przekladasz tylko weze na pompce, nothing more i dzialac bedzie tak jak se to umysliles :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 jak zamienisz te weze to kierunek przeplywu bedze ten sam... zeby zmienic kierunek musialbys zmienic obroty silniczka pompki... wiec to nie ma znaczenia... i jeszcze jedno jak chciales podlaczyc pierwsze proca potem grafe to i tak mozesz tak zrobic co za problem... Na moj gust pompka jedna strona pcha wode druga strona zasysa (nawet jest strzalka co do kierunku na pompce ) jezeli zamienisz weze miejscami przy pompce to woda poplynie w odwrotnym kierunku. Albo ja cos zle rozumuje Panowie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 no o to mi chodzilo zle napisalem sory :mur: ale ja bym to tak podlaczyl pompka gpu cpu hdd chlodnica zbiorniczek pompka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Albo ja cos zle rozumuje Panowie dobrze rozumujesz. pompka niech zasysa z otanka i gra gitara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) Wiec jeszcze ostatnia kwestia Panowie . Zgodnie z tym woda będzie chłodzić dysk ----> grafe ( w niedalekiej przyszlosci ) ----> Cpu czy to zgodne z zasadami chrzescijanizmu :lol2: czy nie opłaca sie przebudować układ tak aby bylo odwrotnie . Zeby obieg z chlodnicy zaczynał sie od CPU a kończył na dysku . Wypowiedzcie sie czy ma to znaczący wpływ na spadek wydajności czy roznica jest znikoma w temperaturze cieczy i kolejność bloków w układzie jest tylko i wyłącznie kosmetyka . Prosze o opinie macherów od WC . A ja tym czasem zabieram sie do spuszczania wody . Edytowane 11 Marca 2008 przez Emotsetung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 przeciez jak zamienisz te wezyki to pierwsze bedzie szlo na cpu a na koncu zbiorniczek....(albo znowu sie myle :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Skoro temperature wody wszedzie w ukladzie masz praktycznie taka sama to co za roznica jaka jest kolejnosc blokow? Zwlaszcza przy tej pompce, ktora ma dosc duzy flow. Gorzej jak mial bys jakiegos flowkilera w ukladzie, ale wtedy i tak i tak spada przeplyw w calym ukladzie, a nie tylko na odcinku miedzy dwoma blokami... Zwyczajnie zamien te weze w pompce i po sprawie, przynajmniej uklad zacznie dzialac. Nie wazne czy GPU>CPU czy odwrotnie, wydajnosc nie zmieni sie, zreszta jak bedziesz wodowal GPU to i tak bedziesz musial rozmontowac uklad, wiec jezeli dojdziesz do wniosku ze jednak chcesz inaczej umiescic pompke mozesz zrobic to pozniej, przy okazji wodowania GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 omg :D zmieniajac wezyki w pompce: w miejsce tego wezyka co idzie do bloku na CPU podlacz ten co idzie z rezika. Tam gdzie na pompce masz strzalke z kierunkiem musisz podlaczyc wezyk ten co idzie na CPU. Ta strzalka oznacza gdzie jest wylotowy krociec, czyli ten co woda nim wypada. Zaden kierunek plyniecia sie nie zmieni, bo tak jak masz teraz to w caly swiat jest podlaczone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) Alez to zpier........ aż z reza mi kipi niesamowite moje pierwsze WC jestem przeszczezsliwy . Na powietrzu chyba dokonałem już wszystkiego teraz nowy rozdział w OC . Odpowietrzyłem juz układ . Teraz zostawię go na noc i zobaczę czy cos przecieka jak nie to montuje graty i jazzzdddaaaaaaa . Dzięki za wszystko Panowie . Pozdrawiam i idę szukać gdzie wtryniłem katody UV . Edytowane 11 Marca 2008 przez Emotsetung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Alez to zpier........ aż z reza mi kipi niesamowite moje pierwsze WC jestem przeszczezsliwy . Na powietrzu chyba dokonałem już wszystkiego teraz nowy rozdział w OC . Odpowietrzyłem juz układ . Teraz zostawię go na noc i zobaczę czy cos przecieka jak nie to montuje graty i jazzzdddaaaaaaa . Dzięki za wszystko Panowie . Pozdrawiam i idę szukać gdzie wtryniłem katody UV . jak juz zlozysz do kupy daj fotki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...