luckyx Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Wiem wiem bylo, ALE zadne z podanych trikow nie dzialaja. Przejrzalem tez google.. Po krotce.. majac 5220 na xp sp2 i wzystko zaintalowane [lacznie z tym zalosnym audio] nie bylo nic prawie slychac na luchawkach, nawet dajac suwaki na full [sluchawki na bank sprawne]. Wzialem sie za reinstalacje HD audio i sie zaczelo... Wiec tak karte moge zainstalowac, manager urzadzen podaje komunikat ze urzadzenie dziala poprawnie ale podcza proby odtworzenia np. mp3 wyskakuje 'prblem with sound device'. Jedna rada jest wylaczyc i odintalowac UAA BUS Driver i wtedy z etup.exe instaloawc realteka, ALE wylaczam - ok, odintalowuje i system traci stabilnosc i nie da sie juz setupu wlaczyc [wszystkie procesy not responding]. Inni radza zainstalowac poprawki 888111 i 835221 - mam obie nic sie nie zmienilo. Ta karta to jakis koszmar, w necie sa setki postow i zadnego pewnego rozwiazania. Bede wdzieczny za rady dodam ze nawet jak mam zainstalowane HD audio to w panelu sterowania w opcji 'dzwieki..' nie ma mozliwosci ruszania suwakami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Miałem podobny problem u siebie. Zgubiłem płytkę ze sterownikami i ściągnąłem je ze strony producenta jednak niektórych mi brakowało. Zainstalowałem sterowniki do karty dźwiękowej i nic - dźwięku brak. Brakowało mi 3 sterowników - m.in do karty sieciowej. Zainstalowałem je po czym pojawiły mi się potem sterowniki do karty dźwiękowej do aktualizacji ... zaktualizowałem je i teraz wszystko gra. Sprawdź może tobie też to pomoże ... PS. 2 miesiące temu stawiałem system znajomemu i zainstalowałem wszystkie sterowniki jak lecą i nie było żadnych problemów z dźwiękiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyx Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) jak instalowalem swiezo po postawieniu systemu tez bylo ok. Ehh wzystkie wykrzykniki w menadzerze urzadzen zlikwidowalem oprocz SCSI RAID HOT CONTROLLER ktory nie umie sobie znalezc drivera, ale nie wierze ze ma to zwiazek z karta dzwiekowa. edit: ok mam wszystko zainstalowane, 0 wykrzyknikow, karta dalej nie instnieje dla systemu... ok jedynym remedium byl format i wgranie driverow wg tej kolejnosci 1.Chipset_Intel965_v8.2.0.1012_Vista_XP 2.AHCI_Intel_v7.5.0.1017_Vista_XP 3.VGA_Intel_v 6.14.10.4820 _XP 4.LAN_Broadcom_v10.26.0.0_XP 5.Wireless_Broadcom_4311_v4.100.15.5_XP 6.CardR_TI_v2.0.0.7_XP 7.Audio_Realtek_v5.10.0.5423_XP Program zapyta się czy uruchomić ponownie komputer. Zaznaczamy tak. Wchodzimy do menedżera urządzeń, na liście szukamy "Urządzenia systemowe" a następnie "PCI Device" na którym jest wykrzyknik. Aktualizujemy sterownik automatycznie. Gdy zapyta się o sterowniki do urzadzenia "Modem Device on High Definition Audio Bus" ustalamy mu ręcznie lokalizację sterowników do modemu telefonicznego (patrz puntk 8). 8.Modem_Foxconn_Conexant_v7.62.0.0_XP Edytowane 13 Marca 2008 przez luckyx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...