Skocz do zawartości
luckyx

Hd Audio Realtek Na Acer 5220 [poddaje Sie]

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem wiem bylo, ALE zadne z podanych trikow nie dzialaja. Przejrzalem tez google..

Po krotce.. majac 5220 na xp sp2 i wzystko zaintalowane [lacznie z tym zalosnym audio] nie bylo nic prawie slychac na luchawkach, nawet dajac suwaki na full [sluchawki na bank sprawne]. Wzialem sie za reinstalacje HD audio i sie zaczelo...

Wiec tak karte moge zainstalowac, manager urzadzen podaje komunikat ze urzadzenie dziala poprawnie ale podcza proby odtworzenia np. mp3 wyskakuje 'prblem with sound device'.

Jedna rada jest wylaczyc i odintalowac UAA BUS Driver i wtedy z etup.exe instaloawc realteka, ALE wylaczam - ok, odintalowuje i system traci stabilnosc i nie da sie juz setupu wlaczyc [wszystkie procesy not responding].

Inni radza zainstalowac poprawki 888111 i 835221 - mam obie nic sie nie zmienilo.

Ta karta to jakis koszmar, w necie sa setki postow i zadnego pewnego rozwiazania. Bede wdzieczny za rady

dodam ze nawet jak mam zainstalowane HD audio to w panelu sterowania w opcji 'dzwieki..' nie ma mozliwosci ruszania suwakami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny problem u siebie. Zgubiłem płytkę ze sterownikami i ściągnąłem je ze strony producenta jednak niektórych mi brakowało. Zainstalowałem sterowniki do karty dźwiękowej i nic - dźwięku brak. Brakowało mi 3 sterowników - m.in do karty sieciowej. Zainstalowałem je po czym pojawiły mi się potem sterowniki do karty dźwiękowej do aktualizacji ... zaktualizowałem je i teraz wszystko gra. Sprawdź może tobie też to pomoże ...

PS. 2 miesiące temu stawiałem system znajomemu i zainstalowałem wszystkie sterowniki jak lecą i nie było żadnych problemów z dźwiękiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak instalowalem swiezo po postawieniu systemu tez bylo ok. Ehh wzystkie wykrzykniki w menadzerze urzadzen zlikwidowalem oprocz SCSI RAID HOT CONTROLLER ktory nie umie sobie znalezc drivera, ale nie wierze ze ma to zwiazek z karta dzwiekowa.

edit: ok mam wszystko zainstalowane, 0 wykrzyknikow, karta dalej nie instnieje dla systemu...

ok jedynym remedium byl format i wgranie driverow wg tej kolejnosci

1.Chipset_Intel965_v8.2.0.1012_Vista_XP

2.AHCI_Intel_v7.5.0.1017_Vista_XP

3.VGA_Intel_v 6.14.10.4820 _XP

4.LAN_Broadcom_v10.26.0.0_XP

5.Wireless_Broadcom_4311_v4.100.15.5_XP

6.CardR_TI_v2.0.0.7_XP

7.Audio_Realtek_v5.10.0.5423_XP

Program zapyta się czy uruchomić ponownie komputer. Zaznaczamy tak. Wchodzimy do menedżera urządzeń, na liście szukamy "Urządzenia systemowe" a następnie "PCI Device" na którym jest wykrzyknik. Aktualizujemy sterownik automatycznie. Gdy zapyta się o sterowniki do urzadzenia "Modem Device on High Definition Audio Bus" ustalamy mu ręcznie lokalizację sterowników do modemu telefonicznego (patrz puntk 8).

8.Modem_Foxconn_Conexant_v7.62.0.0_XP

Edytowane przez luckyx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi