Skocz do zawartości
Ruido

Drukarki

Rekomendowane odpowiedzi

Ktora z wymienionych drukarek uwazacie za najlepsza,a moze radzicie drukarke jakiejs konkretnej firym ?? Wiec ktora drukarke byscie wybrali :?:

- Canon S200x

- Canon i320

- Epson Stylus C42SX

- Epson Stylus C42UX

- HP deskjet 3325

- HP deskjet 3420c

- Lexmark Z25L

- Lexmark Z25

- Lexmark Z35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modul druku dwustronnego kosztuje w hurcie ok 280 zl brutto.

8O O KUFA! 8O troche sporo, polowa ceny drukarki. Ja pierdziele, to chyba raczej sobie dam na spocznij :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem obecnie HP5550 to chyba najlepszy wybor fakt faktem iz nie jest za tania no ale jakosc wydruku jest naprawde rewelacyjna i co najwazniejsze drukarka ta jest bardzo tania w eksploatacji poniewaz bardzo latwo napelnic tusz czarny jak i kolorowy. I tak jedno nabicie tuszu czarnego kosztuje nas okolo 8 zl co do koloru to narazie nie wiem bo jeszcze nie nabijalem ale tez napewno niewiele :D a coz chciec wiecej. No ale wracajac do tematu z tych drukarek wybralbym chyba jednak HP3420 mialem epsony, canony i zadna z nich nie zdobyla mojego zaufania po kilku wymianach/napelnieniach tuszy wydruk byl nieciekawy a HP tak czy siak zawsze drukowalo idealnie :P

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier a jakim tuszem nabijasz? Jak z jakoscia wydruku? Nie rozlewa Ci sie tusz? jaiej firmy tn zmiennik? Z tego co patrzylem na ceny tuszy to orginalne wcale nie sa drogie, czarny kosztuje niecale 100 zeta a moj kumpel buli tyle na gieldzie za tudz do 930c! A do 5550 tyle kosztuje w sklepie, wic troche roznica w cenie na korzysc 5550.

W jakiej jakiej jakosci drukujesZ? Ja jade na szkicu robiczym, bo na czarnym texcie i tak nie widac roznicy i na najmniejszej ilosci tuszu. Na ile starcza Ci ten "lewy" tusz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier a jakim tuszem nabijasz? Jak z jakoscia wydruku? Nie rozlewa Ci sie tusz? jaiej firmy tn zmiennik? Z tego co patrzylem na ceny tuszy to orginalne wcale nie sa drogie, czarny kosztuje niecale 100 zeta a moj kumpel buli tyle na gieldzie za tudz do 930c! A do 5550 tyle kosztuje w sklepie, wic troche roznica w cenie na korzysc 5550.

W jakiej jakiej jakosci drukujesZ? Ja jade na szkicu robiczym, bo na czarnym texcie i tak nie widac roznicy i na najmniejszej ilosci tuszu. Na ile starcza Ci ten "lewy" tusz?

dobra dobra mowisz ze tusze wcale nie sa drogie tylko ze tutaj pojemnik ma objetosc 19ml a w 930 o ile dobrze pamietam cos kolo 30-40ml wiec nic dziwnego ze tusz nie jest az tak drogi. Co do nabijakow to nabijam tuszami firmy inctec chyba najlepsze nabijaki co do tego na ile wystarcza to ghmm dopoero raz nabijalem wiec nie wiem :D jakosc wydruku jest okay ja najczesciej drukuje w zwyklej (jest jeszcze robocza, normalna i najlepsza) zwykla jest zaraz po roboczej.

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam od niedawna, narazie jade jeszcze na orginalnym, wiec czeka mnei kupno. nie wiem czy tutaj bede mogl kupic cos do nabijania tuszy czy sa tylko orginalne, ale w polsce jak bede napewno raz kupie zeby sie przekonac jak to jest z nabijanymi.

A co do wielkosci w 930c to moze i jest duzy ale i drukarka chyba duzo bierze, bo kiedys kumpel drukowal to starczylo na tuszu na ponad 100 stron, to raczej niewiele....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez jeszcze pod uwage na jakich nosnikach bedziesz drukowal, jak ci bedzie potrzeba wydrukowac cos na tekturce to hpki odpadaja, podajnik zawija papier. Mi bylo potrzebne drukowanie na grubych papierach i wybralem lexmarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez jeszcze pod uwage na jakich nosnikach bedziesz drukowal, jak ci bedzie potrzeba wydrukowac cos na tekturce to hpki odpadaja, podajnik zawija papier. Mi bylo potrzebne drukowanie na grubych papierach i wybralem lexmarka.

heh chyba nigdy nie drukowales na HPkach ;) ;) ja od dawien dawna uzywam drukarek firmy HP i drukuja wszystko na absolutnie wszystkim nie wiem skad to twierdzenie ze nie beda drukowac na tekturce :?

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...