_Mistrz_ Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Problem powstał po wykryciu 'czegoś' przez avasta, wcisnąłem usuń (było to na dysku d) i od tej pory przy próbie otwarcia dysku 'd' wyskakuje komunikat o wyborze programu do otwarcia pliku, kiedy wybiorę explorer.exe to normalnie wchodzę na tą partycję, ale problem w tym, że nie chcę za każdym razem szukać explorer.exe a opca zawsze używaj tego programu do otwierania tego typu plików jest niedostępna. Co robić? Edytowane 14 Marca 2008 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Start->Uruchom: regsvr32 /i shell32.dll Jezeli nie zadziala to daj log z combofix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Dzięki za radę, ale już działa. Na przyszłość dla mających podobny problem. Formatowanie partycji systemowej nie pomoże :D . Trzeba sformatować partycję, na której wystąpił błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k33l Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Chyba wystarczyło usunąć pliki autorun.ini (bądź .bat ale cyba .ini) i plik do którego się odwołuje w tym pliku. Pliki są ukryte czyli trzeba włączyć pokazywanie ukrytych plików. Spotkałem się z takim problemem a wystarczył jeden pendrive żeby zaśmiecić kilkanaście komputerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...