Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cena powiedzmy 500zł. Do negocjacji.

Zależy mi oczywiście na jakości dźwięku, dobre wykonanie i wygląd też mile widziane, CISZA kiedy nie są włączone..

Muzyki słucham różniej, ale przede wszystkim hiphop, r'n'b i elektronika.

Kondydatki:

- Logitech Z-2300 THX

Dołączona grafika

za: ładnie wyglądają, pozytywne recenzje

przeciw: logitech..?, podobno po przekroczeniu 50% mocy jakość drastycznie spada, ktoś to może potwierdzić? i co to jest 50% mocy? to już jest głośno czy głośno-jak-cholera, często się te granicę przekracza? lubię czasem głośno posłuchać ale jakimś masochistą nie jestem.

Moc głośników RMS [W]: 40

Moc subwoofera RMS [W]: 120

Zakres częstotliwości - dolna [Hz]: 35

Zakres częstotliwości - górna [kHz]: 20

Regulacja głośności: Tak

Dekodery dźwięku: THX

Zastosowane technologie: Ekranowanie magnetyczne

Inne: Korektor fazowy ze stożkiem aluminiowym w każdym z głośników

- Altec Lansing MX5021

Dołączona grafika

moc głośnika satelitarnego RMS 20 W

moc głośnika niskotonowego RMS 50 W

łączna moc zestawu RMS 120 W

min. częstotliwość przenoszenia 40 Hz

maks. częstotliwość przenoszenia 20 kHz

odstęp sygnału od szumu 80 dB

ekranowanie magnetyczne tak

regulacja głośności tak

pilot tak

wyjście słuchawkowe tak

cechy dodatkowe certyfikat THX

Patrzyłem JBL-ki ale stwierdziłem, że designer chyba za dużo ćpa. Ideał to BOSE Companion 3 II ale wiadomo.. cena. Zestawy amplituner + dwa monitory raczej nie, chyba, że jakieś gotowce. Ale raczej nie chce mi się bawić w jakieś używane 10 letnie Denony, chociaż nie wątpie, że mogą być lepsze :)

Macie jakieś propozycje? I co myślicie o tych dwóch zestawach? Który lepszy? Miał ktoś przyjemność z Altecami?

I jeszcze istotna sprawa. Czy do tych głośników będzie trzeba dokupić karte dźwiękową typu SB X-Fi Xtreme czy zintegrowana wystarczy? W lapku siedzi Conexant High Definition SmartAudio 221 (??) - będzie słychać między nimi różnice?

Edytowane przez Fazi187

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie moge wypowiedzieć co do tych logitechów. Mam takie juz około rok, graja całkiem przyjemnie. Tony wysokie troche zmulone, powyżej 50% głośności żadko ustawiam bo troche za głośno jak dla mnie. Ale to prawda, że jakość dźwięku drastycznie spada. Do tego dochodzi krótki kabel do pilota przewodowego. Bas jest bardzo mocny, trzesie wszystkim naokoło. Ogólnie to oceniam na 6,5/10 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi