Fazi187 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) Cena powiedzmy 500zł. Do negocjacji. Zależy mi oczywiście na jakości dźwięku, dobre wykonanie i wygląd też mile widziane, CISZA kiedy nie są włączone.. Muzyki słucham różniej, ale przede wszystkim hiphop, r'n'b i elektronika. Kondydatki: - Logitech Z-2300 THX za: ładnie wyglądają, pozytywne recenzje przeciw: logitech..?, podobno po przekroczeniu 50% mocy jakość drastycznie spada, ktoś to może potwierdzić? i co to jest 50% mocy? to już jest głośno czy głośno-jak-cholera, często się te granicę przekracza? lubię czasem głośno posłuchać ale jakimś masochistą nie jestem. Moc głośników RMS [W]: 40 Moc subwoofera RMS [W]: 120 Zakres częstotliwości - dolna [Hz]: 35 Zakres częstotliwości - górna [kHz]: 20 Regulacja głośności: Tak Dekodery dźwięku: THX Zastosowane technologie: Ekranowanie magnetyczne Inne: Korektor fazowy ze stożkiem aluminiowym w każdym z głośników - Altec Lansing MX5021 moc głośnika satelitarnego RMS 20 W moc głośnika niskotonowego RMS 50 W łączna moc zestawu RMS 120 W min. częstotliwość przenoszenia 40 Hz maks. częstotliwość przenoszenia 20 kHz odstęp sygnału od szumu 80 dB ekranowanie magnetyczne tak regulacja głośności tak pilot tak wyjście słuchawkowe tak cechy dodatkowe certyfikat THX Patrzyłem JBL-ki ale stwierdziłem, że designer chyba za dużo ćpa. Ideał to BOSE Companion 3 II ale wiadomo.. cena. Zestawy amplituner + dwa monitory raczej nie, chyba, że jakieś gotowce. Ale raczej nie chce mi się bawić w jakieś używane 10 letnie Denony, chociaż nie wątpie, że mogą być lepsze :) Macie jakieś propozycje? I co myślicie o tych dwóch zestawach? Który lepszy? Miał ktoś przyjemność z Altecami? I jeszcze istotna sprawa. Czy do tych głośników będzie trzeba dokupić karte dźwiękową typu SB X-Fi Xtreme czy zintegrowana wystarczy? W lapku siedzi Conexant High Definition SmartAudio 221 (??) - będzie słychać między nimi różnice? Edytowane 15 Marca 2008 przez Fazi187 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekx Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Ja sie moge wypowiedzieć co do tych logitechów. Mam takie juz około rok, graja całkiem przyjemnie. Tony wysokie troche zmulone, powyżej 50% głośności żadko ustawiam bo troche za głośno jak dla mnie. Ale to prawda, że jakość dźwięku drastycznie spada. Do tego dochodzi krótki kabel do pilota przewodowego. Bas jest bardzo mocny, trzesie wszystkim naokoło. Ogólnie to oceniam na 6,5/10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...