tumek Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Witam Wszystkich Otóż jestem w trakcie podkręcania (pierwszy raz) k. graficznej Galaxy GF 7900GS 256MB (540/1500 1,2ns) Zalman. Narazie doszedłem do takich ustawień (620/870) testowałem tylko w 3DMark06 i wygląda wpożądku, nie ma artefaktów, ale to mniejsza z tym, najważniejsze jest dla mnie tylko to że nie wiem jak mam testować te ustawienia w grze np. FarCry 1. Czy mam ustawić wszystkie detale na max (ręcznie) 2. Czy mam ustawić takie detale jakie mi wykryje gra ? i wtedy testować narazie testowałem na takich ustawieniach jakie mi wykryła gra i nic sie nie dzieje, grałem 2 godz Temperatura w Idle: 40 Stress: 59 Nie wiem czy sie przyda ale na wypadek podam mój konfig: - AMD Athlon 64 3700+ (jeszcze nie kręcony) - ASUS A8N32-SLI Deluxe - Galaxy GF 7900GS 256MB (540/1500 1,2ns) Zalman - PDP Patriot 2GB (2x1024) - Topower TOP-450P3 EZ EasyPlug Jeżeli był już taki temat to przepraszam i dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) Po co takie kombinacje. Zainstaluj sobie ATItool (można też do GeForce) i RivaTuner i kręć i patrz czy komp się nie wiesza. Także w Smarkach testuj i sprawdzaj czy się nie wysypuje. Jak będą problemy to obniżaj na rdzeniu czy pamięcach aż będzie stabilnie. Pamiętaj lepiej najpierw kręcić rdzeń, a później pamięci albo odwrotnie byle osobno. Gry sobie odpuść, jak przejdą Smarki to w grach będzie dobrze. Co do FarCry to ustaw ręcznie na maxa, bo najlepiej patrzeć jak komp jest obciążony. Edytowane 15 Marca 2008 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 NIe był bym tego taki pewien. Wszystkie marki chodza elegancko, a np crysisa wywala?? albo zamiast crysisa NFS PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Hm...jesli chodzi o 3dmarki to najszybciej wysypuje sie 3dmark03 (zwlaszcza jak dasz duza rozdzialke +AF +AA)...pozatym jest jeszcze ATITool (opcja scan for artifacts)...fur test...unigine sanctuary...i pewnie jesZcze cos by sie znalazlo :) ja przykladowo uzywam do wstepnego testowania ATITool + 3dmark03 :) fur testa zapuszczam zeby zobaczyc czy chlodzenie daje rade...napisalem wstepnego testowania bo stabilnosc podkreconej karty zweryfikuja najlepiej odpalane na niej gry i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 najszybciej wywala crysis albo 3dm06 hdr test #1 jak na benchu crysisa przeleci Ci z jakies 15 loopow to imo stable u mnei bynajmniej tak bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...