davvid Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Witam Mam taki oto problem. Jakiś jeleń wgrał do płyty DFI LanParty DK wersje BIOSu od modelu LT/UT (przez co teraz nie można normalnie funkcjonować z płyty). W związku z tym potrzebuje sposobu, jak wymusić wgranie poprawnej wersji BIOSu. Próbowałem awdflashem, z parametrami /py /f, wyskakuje informacja "Unknown Flash Type". Chciałem też uniflashem, ale niestety nie mogę znaleźć co trzeba wpisać po parametrze -FORCE (te 4 znaki), gdyż nie ma chipu, kóry się znajduje na płycie (STT 25VF080B) w CHIPLIST'ie programu. Poradzono mi użyć też programu od gigabyta @BIOS, jednak ten też nie dał rady (wyskakuje prawie na samym początku komunikat "Unknown Flash Type or Bios Write Protection"). Dodam jeszcze, że kość biosu jest wlutowa, wiec hotflash odpada. No więc podsumowując... wie ktoś jak wgrać "na chama" BIOS w tym przypadku? Jakim programem, z jakim parametrami? Będę wdzięczny za jakiekolwiek porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 @davvid z tym moze byc problem bo jest to stosunkowo nowy szeregowy flash i stare programy moga sobie z nim nie radzic. A z pod windy winflashem sie nie da?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Winflashem również nie idzie (wyskakuje "Please load the correct bios file") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...