Skocz do zawartości
kabuki_san

Problem Z Shader-ami

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry

mam karte graficzna ati mobility radeon x700 256mb/mo hypermemory,ale niestety chyba shader-y w tej karcie nie sa wyzsze niz 2.0 .A mam fajna gre na oku,w zasadzie to wychodzi w poniedzialek Legend:hand of god,,i do grania wymagana jest koniecznie karta z shader-ami 3.0,czy jest wiec jakas mozliwosc bym ja w ta gre zagral?nie kupujac oczywiscie nowej karty,na co zreszta mnie nie stac.Prosze o uczciwa odpowiedz.

Dziekuje serdecznie i pozdrawiam

to jeszcze raz ja...zapomnialem dodac ze prawdopodobnie chodzi o SM 3.0 cokolwiek to znaczy ,,,pewnie shader model,,,w kazdym razie czy da sie cos z tym zrobic?

dziekuje jeszcze raz

ps.slyszalem ze w plikach ini. gry mozna cos pozmieniac i podobno mozna zagrac ale tego nie wiem,,jako komputerowiec to jestem na szarym koncu,dobrze ze chociaz pisze 2 palcami,,,heh,,, :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok sciagne ale dopiero wieczorem,,wtedy mam szybkie lacze,co do pokazow slajdow to nie uwazam jak kolega,,gralem na swoim laptopie w HOMM5 i wszystkie dodatki na srednich detalach i extra,,bez zaciec,,co wiecej gralem rowniez w Wiedzmina i srednie detale,bez problemu,wiec nie sadze ze Legend:hand of god ze swoimi wymaganiami bedzie sie wieszala,,w koncu nie sa takie wysokie.prawda?

przyznaje ze juz kiedys sciagnalem sobie demko Legend i nie poszlo,,,nie pamietam tylko co za komunikat wyskakiwal,,ale jestem na 80% przekonany ze wlasnie chodzilo o shadery.Fakt,nie probowalem jeszcze tej metody z plikami ini. moze to cos pomoze.

W kazdym razie dziekuje za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok sciagne ale dopiero wieczorem,,wtedy mam szybkie lacze,co do pokazow slajdow to nie uwazam jak kolega,,gralem na swoim laptopie w HOMM5 i wszystkie dodatki na srednich detalach i extra,,bez zaciec,,co wiecej gralem rowniez w Wiedzmina i srednie detale,bez problemu,wiec nie sadze ze Legend:hand of god ze swoimi wymaganiami bedzie sie wieszala,,w koncu nie sa takie wysokie.prawda?

przyznaje ze juz kiedys sciagnalem sobie demko Legend i nie poszlo,,,nie pamietam tylko co za komunikat wyskakiwal,,ale jestem na 80% przekonany ze wlasnie chodzilo o shadery.Fakt,nie probowalem jeszcze tej metody z plikami ini. moze to cos pomoze.

W kazdym razie dziekuje za odpowiedz

Pewnie chodziły Ci dobrze bo te gry były też pod SM 2.0 :). Większość nowych gier juz go nie obsługuje (zupełnie nie wiem dlaczego...) ale Legend nie jest aż tak nowy: światowa premiera miała miejsce "koło" października 2007 roku :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety lipa,,,nie dziala,wyskakuje komunikat po niemiecku(nie znam tego jezyka) ze sa jakies problemy z graficzna karta-na 100% chodzi o shadery 3.0- na tyle to rozumiem ;>). szukalem w demo pliku ini. ale nie znalazlem,moze wcale go w demo nie ma,moze jest tylko w pelnej wersji,nie wiem,w kazdym razie nie pogramy sobie,chyba ze panowie z owego studio wystrzela jakis patch pozwalajacy grac na shaderach 2.0

a co do tego pliku ini.= to podobno otwierajac go mozna zmienic model shader z opcji false na true i podobno zaczyna obslugiwac shadery 2.0-tak wyczytalem w necie,ale nawet nie sprawdze bo nie znalazlem tego ustrojstwa!

,,,,,bedzie dobrze,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi