Skocz do zawartości
Aeon

Pionier Dvd 110d

Rekomendowane odpowiedzi

System przestał widzieć mój napęd DVD. :-(. Ponura sprawa.

Komp idzie do znajomych więc go trochę z zawartości poczyściłem no i tyle.

Co teraz żeby system znów odzyskał "wzrok".

Proszę o poradę. Wyjdzie na to , że obiecałem a teraz coś kręcę :-( (dlatego napisałem, że ponura sprawa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

... więc go trochę z zawartości poczyściłem no i tyle.

... i pewnie nawet nie do końca wiesz co pokasowałeś :lol: Żadko to mówię, ale w tej sytuacji najlepsza będzie reinstalka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... i pewnie nawet nie do końca wiesz co pokasowałeś :lol: Żadko to mówię, ale w tej sytuacji najlepsza będzie reinstalka.

To prawda nie wiem co skasowalem, że DVD odpadł ale ja w katalogu Windows nic nie robiłem

A Twoja rada niestety nie do zastosowania. ;-) > bo jak mam zrobić reinstal skoro system nie widzi CD-ka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda nie wiem co skasowalem, że DVD odpadł ale ja w katalogu Windows nic nie robiłem

A Twoja rada niestety nie do zastosowania. ;-) > bo jak mam zrobić reinstal skoro system nie widzi CD-ka

W BIOS jest napęd widoczny? Podczas POST'a jest na liście ? jeśli tak - nie ma problemu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W BIOS jest napęd widoczny? Podczas POST'a jest na liście ? jeśli tak - nie ma problemu :)

Oj sorry dopiero teraz odebrałem i dz za odpowiedz

Nie tylko w POSCIe. Znajdź urządzenie Plug and Play i ładnie pokazuje DVD (taca się wysuwa) . A Menag Urządzeń koło napędu wyświetla trójkąt i Komentarz "System Windows nie może zinicjować sterownika Kod 37)" .

Pomoc Microsoftu "odinstaluj i zainstaluj " to w tym przypadku lipa. :-(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi