Black_war Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Krótka piłka ;) http://wybieramy.net/oferta/159,tdi-6144 vs http://wybieramy.net/oferta/189,miltimo-6144 vs http://wybieramy.net/oferta/179,vectra-dla-wymagajacych proszę o opinię jak i to na co warto zwracać uwagę, który dostawca jakie ma pingi, czy rozłącza itp. Najmniej przychylam się do VECTRY, bo rok temu stamtąd uciekłem do Dialogu ;) Teraz umowa na dialog 2mb się skończyła i chciałem przedłużyć umowę z dialogiem (przez rok zero problemów) ale na 6Mb, zostałem jednak nie miło rozczarowany, gdy Pan z obsługi poinformował mnie, że na terenie mojego zamieszkania 6Mb jest nie dostępne.. Z tego co pamiętam to VECTRA często zamulała, rozłączała itp. O Multimo i Telekomie pierwsze słyszę, do tego obawiam się, że też mogą nie świadczyć 6Mb na terenie mojego miasta. Jeżeli na prawdę poczuję sie zdesperowany na te 6Mb to zostaje Neostrada.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 telekom bardzo dobre lacza. niskie pingi - ja bym sie sklanial w strone tego operatora. sam mam vectre jeszcze przez nieco ponad pol roku i nie narzekam. transfery ok , tyle ze ping w szczyscie okolo 50ms .... rano i w nocy po 25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) w multimo na 1mb mam pingi w grach po 60... ani razu jeszcze sie nie zawiodłem, a mam neta od roku :) moge multimo polecic A co do niedostępności tego łącza, możesz sobie zobaczyć.... www.multimo.pl jak ja patrzyłem to była taka mapa i podawałeś swój kierunkowy i Ci wyskoczyło czy opcja dostępna (teraz nie wiem jak jest) a poza tym multimo jest na łączach TP, więc dostępność na całą Polskę powinna być :) Edytowane 20 Marca 2008 przez Komixx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Znaczy to że dostępny to wiem ;) Bo tylko na takiej podstawie wyszukałem tych providerów a nie innych, pytanie tylko czy 6Mb oferują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ID909 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) Vectre sobie daruj. Godzina 13 i 2Mbit. Nie pytaj co będzie o 18. No ale od 1 do 9 rano może te 6Mbit uzyskasz. A i cytat z ich FAQ. "Czy prędkości usług internetowych w sieci Vecra są gwarantowane? Nie. Sieć Vectra oferuje łącza umożliwiające osiąganie pewnych maksymalnych prędkości w zależności od wybranego pakietu internetowego. Łącza gwarantujące prędkość (tzw. łącza z CIR) są łączami przeznaczonymi do zastosowań profesjonalnych, a ich koszt jest kilkunastokrotnie wyższy niż łączy przeznaczonych do użytku domowego." Więc jakość łącza możesz sobie zgłaszać do woli i tak mają to w d**ie. Dodanie posta 2 podejście... za pierwszym: Przekroczono limit czasu połączenia Serwer forum.purepc.pl zbyt długo nie odpowiada. * Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut. * Jeśli nie możesz otworzyć żadnej strony, sprawdź swoje połączenie sieciowe. * Jeśli Twój komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, sprawdź, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem. Syf i nic więcej. Edytowane 20 Marca 2008 przez ID909 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) Ja z vectry jestem w sumie zadowolony. Nie wazne czy poludnie czy wieczor (nie wiem jak w ofernie 6mb/s). W nocy wedlug u mowy jest 2mb i 4mb. Jedyne co mi się nie podoba to to ze nie mam zewnetrznego IP i porty są blokowane. Edytowane 20 Marca 2008 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Ja też nie narzekam ;). Najlepiej szukaj po jakichś osiedlowych sieciach. Imo tak jest lepiej ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 oo PawloHT widzę, że też zamieszkujesz nasze piękne miasto ;) Znasz może jakąś sensowną sieć osiedlową? Bo mi nic do głowy nie przychodzi.. co do providerów wymienionych w temacie to: do Multimo muszę mieć łącza TPSA a nie mam ;) A Telekom sprawdzi jak z dostępnością 6Mb w mojej okolicy i oddzwoni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 W Żarach jest jeszcze Easy Com. Ceny mają bardzo atrakcyjne. Łącze jest chyba na swiatłowodach. Większość sobie chwali ale ja nie mialem stycznosci. Niestety nie wszedzie moża ten internet zalorzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...