Rival Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Witam Tydzień temu kupiłem procka athlon le 1620 (AM2 64 bit) i płytę główną ASUS M2V-MX SE plus 2 x 1 GB Kingston KVR667D2N5/1G (coś takiego). i zaczęły się kłopoty. Najpierw zaczęła mi przęglądarka szwankować błędy w FireFoxie 2.0.12 czasami restarcik więc sie zdenerwowałem i chciałem zrobić reinstalke windy, ale pokazywał sie błąd o pci.sys, przeczytałem gdzieś że trzeba zainstalować winda połączonego z service packiem 2, ale takiego nie posiadam więc zmiana płyty głównej na starą, instalka zwykłego wina xp pro i probuje zmienić płyte głowną, ale komp ciągle sie restartuje przy próbie włączenia, ale ze stara płyta główna komp działa i sam już nie wiem co mam robić. Proszę o pomoc! Mój konfig Nowy Athlon 1620 ASUS M2V MX SE 2 x 1Gb kingston DDR2 667 WDC 160 GB Sata MSI GF7600 GT i jakiś no name zasilacz(podobno 400W) Stary Sempron 2800 + MSI K8NGM-V 512 Kingston DDR reszta taka sama jak w poprzednim Jak myślicie to wina zasilacza? Jeśli tak to jaki polecacie do takiej konfiguracji(tak max do 200PLN) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Myślę, że wine za to ponoszą pamięci. Poprzeklładaj je w slotach, ewentłalnie sprubój z jedną kością. Ustaw w biosie odpowiednie napięcia i timingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Migracja os z jednej płyty do innej nie zawsze wychodzi. Musisz wyposażyć się w płytkę win+sp2. Możesz ją zrobić sam w programie nlite. O zasilaczach napisano już wsztystko na tym forum w odpowiednim dziale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...