Skocz do zawartości
Rival

Kombinacja Problemow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tydzień temu kupiłem procka athlon le 1620 (AM2 64 bit) i płytę główną ASUS M2V-MX SE plus 2 x 1 GB Kingston KVR667D2N5/1G (coś takiego). i zaczęły się kłopoty. Najpierw zaczęła mi przęglądarka szwankować błędy w FireFoxie 2.0.12 czasami restarcik więc sie zdenerwowałem i chciałem zrobić reinstalke windy, ale pokazywał sie błąd o pci.sys, przeczytałem gdzieś że trzeba zainstalować winda połączonego z service packiem 2, ale takiego nie posiadam więc zmiana płyty głównej na starą, instalka zwykłego wina xp pro i probuje zmienić płyte głowną, ale komp ciągle sie restartuje przy próbie włączenia, ale ze stara płyta główna komp działa i sam już nie wiem co mam robić. Proszę o pomoc!

Mój konfig

Nowy

Athlon 1620

ASUS M2V MX SE

2 x 1Gb kingston DDR2 667

WDC 160 GB Sata

MSI GF7600 GT

i jakiś no name zasilacz(podobno 400W)

Stary

Sempron 2800 +

MSI K8NGM-V

512 Kingston DDR

reszta taka sama jak w poprzednim

Jak myślicie to wina zasilacza?

Jeśli tak to jaki polecacie do takiej konfiguracji(tak max do 200PLN)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że wine za to ponoszą pamięci. Poprzeklładaj je w slotach, ewentłalnie sprubój z jedną kością. Ustaw w biosie odpowiednie napięcia i timingi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi