anula Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Witam, mam problem z monitorem laptopa. Pare minut po włączeniu czernieje i nie pomaga nic oprócz wyłączenia kompa. Po włączeniu sytuacja się powtarza. Co może być przyczyną??? Proszę poradźcie, bo ja niewiele wiem, a martwię się, że czekać mnie może kupno nowego kompa :((( Może ktoś jest mi w stanie pomóc i powiedzieć o co chodzi? Czy to problem z laptopem czy z systemem? Co mogę zrobić??? dzięki już z góry pozdro anula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 tzn, czernieje do tego stopnia ze nic nie widac? Wiecej wiadomosci by sie przydalo, bo wrozka ma dzisiaj wychodne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 jak czarnirje tak że poprostu przestaje świecić i jest ciemny , czyli podświetlanie leci , to tylko przetwornica do wymiany do lamp podświetlających matrycę , a jak jest podświetlenie tylko obraz zanika robi się ciemno aż czrnirje to pada zasilanie , a dokładnie przetwornica , która opowiada za kontrast.W obu przypadkach koszt niewielki raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anula Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Nagle, w jednej chwili, robi się czarny i nic nie widać. Jeśli się przypatrzę to słabiutko widać zarysy tego co jest na monitorze, ale nie jestem w stanie nic zrobić, bo kursora nie już wypatrzę. Nie wiem jakie jeszcze info mogłabym podać, bo sie na tym nie znam wcale :( Ale odpowiedź, że to niewielki koszt i wymiana jednej rzeczy uspokoiła mnie .... uff... dzięki za info :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 a moze poprostu przechodzi w sleep ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Nagle, w jednej chwili, robi się czarny i nic nie widać. Jeśli się przypatrzę to słabiutko widać zarysy tego co jest na monitorze, ale nie jestem w stanie nic zrobić, bo kursora nie już wypatrzę. Nie wiem jakie jeszcze info mogłabym podać, bo sie na tym nie znam wcale :( Ale odpowiedź, że to niewielki koszt i wymiana jednej rzeczy uspokoiła mnie .... uff... dzięki za info :) pozdrawiam jak widać zarysy tego co jest na monitorku a jest poprostu czarny , to padł Ci inventer ( przetwornica ) od lamp podświetlających matrycę , poprostu trzeba wymienić inventer i będzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) wbij do biosa i posiedz tam, jak nie "zczernieje" to formacik, jak tak to servis Edytowane 23 Marca 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...