Skocz do zawartości
anula

Monitor Laptopa Czernieje

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z monitorem laptopa. Pare minut po włączeniu czernieje i nie pomaga nic oprócz wyłączenia kompa. Po włączeniu sytuacja się powtarza. Co może być przyczyną???

Proszę poradźcie, bo ja niewiele wiem, a martwię się, że czekać mnie może kupno nowego kompa :(((

Może ktoś jest mi w stanie pomóc i powiedzieć o co chodzi? Czy to problem z laptopem czy z systemem? Co mogę zrobić???

dzięki już z góry

pozdro

anula

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak czarnirje tak że poprostu przestaje świecić i jest ciemny , czyli podświetlanie leci , to tylko przetwornica do wymiany do lamp podświetlających matrycę , a jak jest podświetlenie tylko obraz zanika robi się ciemno aż czrnirje to pada zasilanie , a dokładnie przetwornica , która opowiada za kontrast.W obu przypadkach koszt niewielki raczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagle, w jednej chwili, robi się czarny i nic nie widać. Jeśli się przypatrzę to słabiutko widać zarysy tego co jest na monitorze, ale nie jestem w stanie nic zrobić, bo kursora nie już wypatrzę.

Nie wiem jakie jeszcze info mogłabym podać, bo sie na tym nie znam wcale :(

Ale odpowiedź, że to niewielki koszt i wymiana jednej rzeczy uspokoiła mnie .... uff... dzięki za info :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagle, w jednej chwili, robi się czarny i nic nie widać. Jeśli się przypatrzę to słabiutko widać zarysy tego co jest na monitorze, ale nie jestem w stanie nic zrobić, bo kursora nie już wypatrzę.

Nie wiem jakie jeszcze info mogłabym podać, bo sie na tym nie znam wcale :(

Ale odpowiedź, że to niewielki koszt i wymiana jednej rzeczy uspokoiła mnie .... uff... dzięki za info :)

pozdrawiam

jak widać zarysy tego co jest na monitorku a jest poprostu czarny , to padł Ci inventer ( przetwornica ) od lamp podświetlających matrycę , poprostu trzeba wymienić inventer i będzie git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi