neverdie Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Witam, Planuje połączenie dwóch komputerów w sieć , tak żebym mógł korzystać z internetu , drukarki , skanera , plików - wszystko dzielone na 2 pc. Mam neostrada i liveboxa ( <_< ) I teraz nie wiem jak mi doradzicie połączyć te 2 komputery ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Wspólna grupa robocza, udostępnij drukarkę i jakieś zasoby. Polecam lekturę systemowego helpa oraz skorzystanie z kreatora sieci w Windzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neverdie Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Chodzi o to jak mam to wszystko kablami podłączyć ;] Z Liveboxa idzie kablem net do PC1 , LB ma drugie wyjście ETH i moge nim podłączyć PC2 ale czy to będzie to samo co połączenie między 2 kartami sieciowymi ? Bo chyba nie , tak więc jak należy to podłączyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Jeśli LB nie ma dwóch portów RJ45 to najlepiej kup jakiegoś switcha za 20zł i podepnij jak trzeba. Będziesz miał poza tym dodatkowe miejsce na inne kompy jakby kiedyś przybyły, albo ktoś wpadł z kompem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neverdie Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Jeśli LB nie ma dwóch portów RJ45 to najlepiej kup jakiegoś switcha za 20zł i podepnij jak trzeba. Będziesz miał poza tym dodatkowe miejsce na inne kompy jakby kiedyś przybyły, albo ktoś wpadł z kompem. LB ma 2 porty rj45 tylko chodzi o to jak będzie z dzieleniem drukarki i plików ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 LB ma 2 porty rj45 tylko chodzi o to jak będzie z dzieleniem drukarki i plików ?Tylko czy oba spełniają funkcję huba/switcha czy np. jeden jest wyłącznie do programowania LB? Zobacz do instrukcji. Z dzieleniem będzie tak samo jak z połączeniem przez switch/hub. Jesli jest połączenie fizyczne między kompami to grupa robocza musi działać. A jeśli działa to ze wszystkimi udogodnieniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neverdie Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Tylko czy oba spełniają funkcję huba/switcha czy np. jeden jest wyłącznie do programowania LB? Zobacz do instrukcji. Z dzieleniem będzie tak samo jak z połączeniem przez switch/hub. Jesli jest połączenie fizyczne między kompami to grupa robocza musi działać. A jeśli działa to ze wszystkimi udogodnieniami. Hmm..z tego co wiem jedno wyjście teoretycznie jest do tunere TV ale powinno działać...(W instrukcji LB nie piszą taki inteligentnych rzeczy :D ) W takim razie jaki mógłbym kupić swich/hub ? Mógłbyś coś zaproponować ? Z góry thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Dowolny. Choćby taki. Mam go od 2 lat i zero problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...