vENiZE Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) Witam Skrótowo - jaki jest dobry projektor nadający się do X360 i PS3 (FullHD - 1080p)? Jak widzę na Skąpcu, ceny zaczynają się od 6k zł. Jednak co wybrać? Właściwie zastanawiam się między Optomą HD800X i Mitsubishim HC4900 - bo inne już są znacznie droższe. Jednak jeszcze bardziej interesują mnie inne kwestie. Ile z takiego projektora można uzyskać przekątnej, z jakiej odległości, jakie są koszty eksploatacji i generalnie jakie różnice, wady i zalety zauważę po przesiadce z elcedka. Edytowane 25 Marca 2008 przez Vidi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) Zalety: duuuuży ekran, idealna ostrość, kolorki na jęzorki wysmienite, brak smużenia :) Wady: musisz mieć idealną ciemnię żeby to cacy wyglądało, czerń troche gorsza (jesli chodzi o czerń to jej jakość jest wprost proporcjonalna do ceny projektora :) ) Eksploatacja no cóz co jakiś czas trzeba wymienić lampe to już musisz sam zobaczyć ile kosztuje/ile podziała ale kilka setek zł pewnie trzeba z nią dać. No i musisz kupić ekran bez tego ciężko będzie. Odległość i przekątna powinna być podana w specyfickacjach technicznych.... Edytowane 27 Marca 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Jest sobie EXTRA stronka z kalkulatorem przekątnych, odległości, wymagań dot. zaciemnienia pomieszczenia, możliwości zooma, ... http://www.projectorcentral.com/projection...culator-pro.cfm Zawsze łatwiej sobie wyobrazić co dany rzutnik "umie" mając graficzną prezentację, niż tylko czytąjc suche dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) Mam sony vw100, jakość obrazu poraża w porównaniu do epsona z którego wcześniej korzystałem, szczególnie widać to na kolorze czarnym któy taki jest a nie popada jak wcześniej w szarość. zarzucić jednak sporo moge jednak serwisowi sony po kilkunastu h od nowości szlag trafił lampe, serwis nie dość że nie chciał jej nieodpłatnie wymienić to po zmuszeniu ich do takowej wymiany odesłali mi sprzęt z porysowaną soczewką. Teraz jednak wszystko śmiga idealnie, ekran mam ustawiony na ok 170", do gier i filmów sprawuje się idealnie (tyle że oczy męczą się dużo szybciej niżeli na panelu lcd). Polecam też zainwestować w porządny ekran, początkowo używałem sciany pomalowanej jakąś specjalną farbą, następnie jakiś tani ekran teraz używam ekranu herkules i różnica jest spora. Granie na LCD a na obrazie z rzutnika, to zupełnie inna bajka, 170" obraz+dobre audio+ dobry film czy np. FM2 sprawia że czujesz się tak jakbyś to ty na serio siedział w tym samochodzie na LCD tego efektu nie udało się na dłuższą mete osiągnąć. Wadą jest to że jak już pisałem po 4-5h oczy męczą się. Edytowane 29 Marca 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...