kzk Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 siemka, chcialem sie dowiedziec jaki jest bezpieczny zakres temperatur dla mojego sprzetu. procek 4200+ krecony na 3ghz (boxowe chlodzenie, 1.4V) w orthosie dochodzi do 70st. 8600gt tez krecony (bez vmoda)dochodzi do 80st napiecia: 5V - 4.9; 3.3 - tutaj prawidlowo 3.3; 12V - 11.9. zasilka modecom feel 350w testy w orthosie, 3dmarku, crysisie przechodza bez problemow. czy to sa bezpieczne wartosci? czy moze byc tak ze np za pol roku jednak cos padnie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Na procku coś sporo masz tych stopni ;] jaka pasta? Z kurzy wszystko wyczyszczone?? Na karcie też nie za zimno, chyba masz niezły burdelik w obudowie :wink: Napięcia podane z programów czy miernikiem mierzone? Zasilacz do kitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzk Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Na procku coś sporo masz tych stopni ;] jaka pasta? Z kurzy wszystko wyczyszczone?? Na karcie też nie za zimno, chyba masz niezły burdelik w obudowie :wink: Napięcia podane z programów czy miernikiem mierzone? Zasilacz do kitu. mowisz ze na procku duzo? przy napieciu 1.4 dochodzilo do 77st, obnizylem do 1.375 i jest te 70st. pasta? niewiem.. zmienialem ostatnio procesor i mi go zmieniali w sklepie, takze nie wiem co tam jest. bude mam ciagle otwarta, regularnie tez odkurzaczem ja traktuje. napiecia z everesta. zasilacz do kitu wnosisz po napieciach ktore podalem, czy tez po nazwie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viroos18 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 napiecia z everestanapięcia mierzy się miernikiem a nie everestem :P Na twoim miejscu rozejrzałbym się za jakimś chłodzeniem lepszym. Na swoim starym dobrym wysłużonym Athlonie 1600+ notowałem temperatury w granicach 65-68C na boxowym chłodzeniu. Po jakichś 3 latach postanowiłem coś z tym zrobić, zamontowałem na tył budy wentylator 80mm, kupiłem copper silent 3 (arctic`a), nałożyłem nową pastę AC MX-2 i temperaturki są o jakieś 10C niższe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 zasilacz do kitu wnosisz po napieciach ktore podalem, czy tez po nazwie? Po nazwie :). Ja tez mam feela i się zastanawiam na co wymienić ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zależy ile masz kasy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 do 9600gt jakiś 400W, może ten amarkoks? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 yeap :D taki Warrior AX 450 PNF będzie OK ;] ewentualnie Chieftec GPS 400W+fanswap na Acutake 120mm i masz mocną i cichą elektrownie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 yeap :D taki Warrior AX 450 PNF będzie OK ;] ewentualnie Chieftec GPS 400W+fanswap na Acutake 120mm i masz mocną i cichą elektrownie :) jestem za opcją Chieftec + fanswap , ja tak zrobiłem i teraz wszystkie 120-tki w kompie chodzą na 500 rpm. @kzk zadbaj o wentylacje obudowy i porządek w środku , zmień pastę , tempy za duże , na grafie 80* :blink: to widzę że ma ciężko u Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...