Bolek_Lodz Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) Witam Cóż przyszedł czas bym i ja się kogoś poradził obeznanego. Otóz postanowiłem sobe wymienić starą wysłużona kartę TV na coś młodszego. Zakupiłem kartę TV na złącze PCI "marki" MEDION TV-Tuner 7134 MK2/3. Dołączone oprogramowanie do karty "CyberLink PowerCinema" umożliwia oglądanie i obsługę karty ale... no ale ma 2 podstawowe felery, jeden to niemożliwośc dostrojenia ręcznego w przypadku gdy strojenie automatyczne nie wykazało się podczas wyszukiwania kanałów i drugi to niemożliwość posegregowania znalezionych programów wedle mojego uznania. W związku z powyższym postanowiłem zastosować jakiś alternatywny program do obsługi tej karty. Poczytałem po różnych forach i okazało się, że z tą kartą dobrze spisują się programy "DScaler" (najbardziej zachwalany), "FLY 2000 TV" i "Chris TV". Niestety we wszystkich wyżej wspomnianych programach udało mi się uzyskać wizję natomiast zamiast dźwięku mam szum. Moja prośba zatem brzmi następująco: czy jakiś specjalista/tka wie co z tym problemem można począć i czy się ze mną tą wiedzą podzieli :rolleyes: P.S. A tak zapytam bo może ktoś już rozwiązał problem z programem "Borg TV" i jego współpracą a dokładniej mówiąc nie współpracą z Windowsem XP Edytowane 31 Marca 2008 przez Bolek_Lodz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) Witam. Mam tuner Leadtek DTV 1800 H , i też w niektórych kanałach np. TVN4, Discovery miałem obraz i szum zamiast dźwięku, przełączyłem kraj z Polski na Chiny i stał sie cud mam dźwięk. :D ps. w programie WinFast PVR2 jest możliwość zmiany kolejności programów metodą drag and drop. Edytowane 31 Marca 2008 przez Turkina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek_Lodz Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Tylko że u mnie nie ma dźwięku na żadnym kanale w tych alternatywnych programach, same szumy i charczenia a w tym referencyjnym mam wszystko i wizję i fonię. Ale oczywiście popatrzę czy aby chińskie ustawienia nie pomogą B-) wszak to nic nie kosztuje. Sprzedawca/producent w referowanym do mojej karty oprogramowaniu sugeruje mi ustawienia dla Czechów mimo, że program ma Polskę we menu więc moze i Chiny zaskoczą :lol2: ale chyb to nie tak prosto. Podejrzewam, że jest to spowodowane złą konfiguracją sygnału audio, winno u nas działać NICAM B/G ale nie działa :mur: i trza coś gdzieś poprzestawiać ino co i gdzie :? A i winfasta zapodam może on da sobie radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...