smirnov Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) Witam wszystkich Ostatnio kupiłem zestaw swiftecha h20-120 compact Zamontowałem go i odpowietrzyłem wg instrukcji. Wcześniej miałem pentagram freezone nxc-100 AlCu No i właśnie temperatura w idle taka sama jak na ac a w stresie 5 stopni mniej. Temp podaje mi CoreTemp. Zastanawiam się więc czy ten zestaw taki cienki jest czy może ja coś źle zamontowałem. Mój config to: dfi lan party nf4, athlon 64 3000+ @ 2010mhz, Blok chyba siedzi dość mocno na procesorze. Jeśli ktoś jest w stanie pomóc to z góry dzięki. Pozdrawiam edit: Chłodnice zamontowałem za obudową, ponieważ się do środka nie zmieściła. Na chłodnicy wentylator z zestawu na najmniejszych obrotach. W obudowie wieją 2 120-stki od thermaltake-a. Obudowa to thermaltake tsunami. Jako, że musiałem wywalić chłodnice poza obudowę, trzeba było dokupić jakieś węże (nie wygląda to za ładnie bo są z oplotem i grube strasznie). Jakieś lepsze już zamówiłem więc jak przyjdą i je założę to wbije jakieś zdjęcia. Temp w idle 31-32 stopnie (ac i wc) stress 45 (ac) i 39-40 (wc) Pastę nakładałem tą z zestawu (nie wiem jaka), wywaliłem wszystko ze strzykawki i rozsmarowałem kartą (możliwe, że za dużo dałem pasty). W pokoju temp to ok 22-23 stopnie. Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez smirnov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 daj fotkę jak to wygląda zamontowane u Ciebie zobaczymy co żeś źle zrobił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Ja bym jeszcze dodal temperature otoczenia, jakie wentylatorki zalozyles na chlodnice, ile i na ile V pracuja, jaka pasta i jak ja nakladales? No i moze jeszcze tak mniej wiecej ile te temperatury wynosily? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...