Rosio Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 z jakich czujnikow MBM czerpie wam informcje o temp proca (core i surface) oraz case? u mnie niby system ma teraz 44* 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 dlaczego nie uzywasz programu dolaczonego z plyta Winbond Hardware Doctor? pokazuje to co potrzeba bez zbednych wodotryskow, a skoro to program od abita, masz pewnosc, ze bzdur nie pokazuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 z jakich czujnikow MBM czerpie wam informcje o temp proca (core i surface) oraz case? u mnie niby system ma teraz 44* 8O Te 44 to normalne przy wyższym vcore. Czujnik jest umieszczony między mostkiem północnym a mofsetami (te to są gorące) i stąd taki wynik. Ja zamontowałem radiatorki na mofsetach i nad nimi wentyl na ramieniu Zalman'a. Po takim zabiegu temperatura z 50 spadła do 40 przy vcore 2,02 :D Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 dlaczego nie uzywasz programu dolaczonego z plyta Winbond Hardware Doctor? pokazuje to co potrzeba bez zbednych wodotryskow, a skoro to program od abita, masz pewnosc, ze bzdur nie pokazuje. uzywalem ale na HD tez temp systemu byla o ~12 stopni wyzsza niz proca i tak sobie pomyslalem ze to nie jest temp systemu tylko Core :? co wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 uzywalem ale na HD tez temp systemu byla o ~12 stopni wyzsza niz proca i tak sobie pomyslalem ze to nie jest temp systemu tylko Core :? co wy na to?Ależ Ty jestes uparty ;) Problem grzania sie płyt z serii KD7 był kiedys szeroko wałkowany na zachodnich forach. U mnie temperatury wyglądaja tak: System: 40 Cpu surface: 11 Cpu die: -18 Myślisz że przy chłodzeniu freonem procesor w środku miałby 40 stopni ? Lepiej zmoduj swoje mobo na wzór mojego: Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 uzywalem ale na HD tez temp systemu byla o ~12 stopni wyzsza niz proca i tak sobie pomyslalem ze to nie jest temp systemu tylko Core :? co wy na to?Ależ Ty jestes uparty ;) Problem grzania sie płyt z serii KD7 był kiedys szeroko wałkowany na zachodnich forach. U mnie temperatury wyglądaja tak: System: 40 Cpu surface: 11 Cpu die: -18 Myślisz że przy chłodzeniu freonem procesor w środku miałby 40 stopni ? Lepiej zmoduj swoje mobo na wzór mojego: Pozdrawiam, dzieki za wyytrwalosc :) obicuje ze nie bede juz meczyl na ten temat :wink: :) a co do moda to na NB dam Zalmana NB32J a na grafe WB bo zalezy mi na wyciszeniu kompa a co do radiatorkow na mosfetach to calkiem dobry pomysl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...