daridari Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Jak wyciszyć rejestrator CCTV :mur: . Głównym źródłem hałasu są dwa wentylatory: jeden w zasilaczu, a drugi wyciągający powietrze z obudowy. Zasilacz znalazłem tutaj, po wpisaniu w Search by model number: EN-0812A http://www.enhanceusa.com/search.php Wentylator znalazłem tutaj: http://www.evercool.com/kor/open/n_cd_19.htm jest to EC8025L12C podobno ma głośność poniżej 23dB Głośniejszy jest ten od zasilacza. Może ktoś z okolic Gdańska chciałby się podjąć jego wyciszenia. Probiłem parę fotek wnętrza i podzespołów jakby to coś pomogło, to podeślę. Z góry dzięki za wszelkie konkretne porady. dari1@op.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Najprostszym sposobem będzie je wymienić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daridari Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Najprostszym sposobem będzie je wymienić.. A jak wymienić wentylatorek w zasilaczu? Poza tym wentylatorek w zasilaczu ma 4cm, najmniejsze są 8cm. Poza tym wentylatorek w obudowie jest podłączony do płyty głównej na kabelku dwu żyłowym, a najcichszy wentylatorek jaki udało mi się znaleźć jest na kabelku trzy żyłowym <_< . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 No bo ten 3-ci kabelek to od prędkości jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daridari Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 No bo ten 3-ci kabelek to od prędkości jest. Dobra, przypuśćmy, że z wentylatorem w obudowie sobie jakoś poradzę, ale jak nie wyciszę zasilacza, to nie ma sensu się wogóle brać za wyciszanie. Ten z zasilacza chociaż mniejszy jest głośniejszy. :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Być może zużył się ten w zasilaczu. I takiego można kupić. Pokaż zdjęcia to może metodą partyzancką coś poradzimy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 A może po prostu umieść go w innym pomieszczeniu i pociągnij kabel do monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daridari Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Na pewno się nie zużył, bo jest nowy. Jeśli chodzi o inne pomieszczenia, to nie ma takich w pobliżu, gdzie by mógł szumieć całymi dniami. Bez wymiany wentylatorków, wyjściem jest umieszczenie go w szafie, tylko ciekawe czy się nie przegrzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...