Skocz do zawartości
ZielonyTBG

Czy To Wirus?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Kolega przyniósł do mnie kompa bo powiedział że się nie włącza przez wirusa.Po włączeniu kompa,zaraz po ekranie POST wyskakuje ramka z jakimś ostrzeżeniem o wirusie.Po naciśnięciu C i jeszcze jednego klawisza,zaczyna ładować się winda.Po załadowaniu komputer wykrywał cały czas nowe karty sieciowe,przez co proc śmigał cały czas na 100%.

Powywalałem z autostartu wszystko co złe i problem zniknął.Został tylko błąd wyświetlania grafiki podczas ładowania kompa (ten przesuwający się koralik) a wyglądało to jak by karta graficzna była uszkodzona.

Wywaliłem starego anty-virusa (jakiś G-coś tam) i zainstalowałem NOD-a 32.Podczas skanowania znalazł tylko jednego wirusa chyba w plikach "restor".Po usunięciu wirusa zniknął błąd wyświetlania grafiki,więc włączyłem ponownie w biosie opcję antywirusa,będąc pewnym że będzie dobrze.

Okazało się że ostrzeżenie jest dalej wyświetlane,więc go wyłączyłem.

Komputer oddałem kumplowi bo był mu bardzo potrzebny a zaczął działać już normalnie,ale jak mogę się dowiedzieć czy rzeczywiście jest jakiś syf na dysku czy tylko został sam komunikat.Teraz nie mam dostępu do tego kompa,ale jak by się pojawił to od czego zacząć.

Załączam fotkę tego ostrzeżenia.

Płyta chyba ASUS P4-P800.

post-121473-1207401470_thumb.jpg

Edytowane przez ZielonyTBG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolobos na to wygląda.

Xad nie mam tego kompa przy sobie.Kumpel musiał <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> bo był mu potrzebny,a to ostrzeżenie w biosie wyłączyłem.

A pytam was bo za jakiś czas pewnie komp wróci na dogłębny przegląd.I tak jak pisałem w pierwszym poście,po usunięciu tego wirusa,koralik z ekranu ładującej się windy,wrócił do normalnego wyglądu.

Ale najlepsze było jak windows cały czas znajdywał nowe karty sieciowe.Po chwili było ich prawie pół paska. 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...