Skocz do zawartości
adamos22

Poszukuję 9'' - 13'', Fanless, Ssd 8-12 Gb, Qwerty, Usb, Ethernet, Sdhc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuję od pewnego czasu w miarę ładnego ultra-przenośnego urządzenia o podanych parametrach.

Najważniejsze cechy:

-Bezgłośny (procesor 0,8 -1,6 Ghz a dysk SSD - nieduży 8-12 GB, byle system się zmieścił, dane na SDHC lub pendrivie)

-Mały i lekki (do przenoszenia w plecaku, a nie osobnym bagażu)

-Energooszczędny - min. 3 godziny ciągłej pracy

-System operacyjny - Linux (najlepiej na Debianie) lub winXP

-Jakieś 2-3 złącza USB, Wi-Fi, Ethernet

Zadania: Internet(www, e-mail, ftp, komunikator), Edytor tekstu i ark. kalkulacyjny, Zdjęcia, Muzyka itp.

Mój prawie ideał: Asus EEE 900

Niestety procesor w EEE pomimo że ma 900mhz grzeje się dość mocno (nawet po przykręceniu do 630), a wiatrak nieco hałasuje. Mój musi być bezgłośny. Zupełnie.

Oczywiście sprzęt musi być nowy. Może być w USA czy gdziekolwiek, nawet prototyp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vaio TZ195N - mam taki służbowy (to już drugi model z tej serii jaki mam) i mimo tego że za sony nieprzepadam to laptop całkiem sympatyczny i ciężko się do czegoś przyczepić, spełnia wszystkie twoje wymagania, tylko nie wiem jak z twoim budżetem bo od eee jest jednak troche droższy.

Edytowane przez KrisJR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój prawie ideał: Asus EEE 900

Niestety procesor w EEE pomimo że ma 900mhz grzeje się dość mocno (nawet po przykręceniu do 630), a wiatrak nieco hałasuje. Mój musi być bezgłośny. Zupełnie.

Oczywiście sprzęt musi być nowy. Może być w USA czy gdziekolwiek, nawet prototyp :)

Eee halasuje? Wiesz bo slyszales czy wiesz bo kumpel wujka ciotki kuzyna podobno przeczytal gdzies w internecie? Ostatnio pracowalem na Eee, bo lezy na polce i sie kurzy i albo w ogole nic nie pracowalo, a jesli sie wlaczyl wiatraczek to przypominalo to raczej bzyczenie komara gdzies w pokoju. Zupelny fanless masz od Panasonica, tylko ze Toughbooki sa DROGIE :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi