adamos22 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Witam. Poszukuję od pewnego czasu w miarę ładnego ultra-przenośnego urządzenia o podanych parametrach. Najważniejsze cechy: -Bezgłośny (procesor 0,8 -1,6 Ghz a dysk SSD - nieduży 8-12 GB, byle system się zmieścił, dane na SDHC lub pendrivie) -Mały i lekki (do przenoszenia w plecaku, a nie osobnym bagażu) -Energooszczędny - min. 3 godziny ciągłej pracy -System operacyjny - Linux (najlepiej na Debianie) lub winXP -Jakieś 2-3 złącza USB, Wi-Fi, Ethernet Zadania: Internet(www, e-mail, ftp, komunikator), Edytor tekstu i ark. kalkulacyjny, Zdjęcia, Muzyka itp. Mój prawie ideał: Asus EEE 900 Niestety procesor w EEE pomimo że ma 900mhz grzeje się dość mocno (nawet po przykręceniu do 630), a wiatrak nieco hałasuje. Mój musi być bezgłośny. Zupełnie. Oczywiście sprzęt musi być nowy. Może być w USA czy gdziekolwiek, nawet prototyp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) Vaio TZ195N - mam taki służbowy (to już drugi model z tej serii jaki mam) i mimo tego że za sony nieprzepadam to laptop całkiem sympatyczny i ciężko się do czegoś przyczepić, spełnia wszystkie twoje wymagania, tylko nie wiem jak z twoim budżetem bo od eee jest jednak troche droższy. Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Mój prawie ideał: Asus EEE 900 Niestety procesor w EEE pomimo że ma 900mhz grzeje się dość mocno (nawet po przykręceniu do 630), a wiatrak nieco hałasuje. Mój musi być bezgłośny. Zupełnie. Oczywiście sprzęt musi być nowy. Może być w USA czy gdziekolwiek, nawet prototyp :) Eee halasuje? Wiesz bo slyszales czy wiesz bo kumpel wujka ciotki kuzyna podobno przeczytal gdzies w internecie? Ostatnio pracowalem na Eee, bo lezy na polce i sie kurzy i albo w ogole nic nie pracowalo, a jesli sie wlaczyl wiatraczek to przypominalo to raczej bzyczenie komara gdzies w pokoju. Zupelny fanless masz od Panasonica, tylko ze Toughbooki sa DROGIE :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...