kwasior500 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam, mam problem z czytnikiem kart, który nagle przestał działać. Ten czytnik to jakaś chińszczyzna http://www.centifly.com/en/Products/Products.asp?ID=52 jednak szkoda mi wydawać kasy na drugi :) Po podłączeniu do komputera wyświetla się komunikat Nie rozpoznano urządzenia USB. Jedno z urządzeń podłączonych do tego komputera ma awarię, ale system Windows nie może go rozpoznać.W laptopie to samo, czyli wykluczamy winę systemu/reszty sprzętu. Zrobi coś z tym czy szukać na allegro drugiego? Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) niestety ale musisz spróbować inny czytnik. Ja skolei miałem sytuację gdy karta XD 2GB Toshiba nie chciała się czytać w renomowanym czytniku HAMA. A w drugim czytniku noname z allgro się czyta. Jeśli jest to karta do aparatu fotograficznego to włóż ją do aparatu i wybierz opcję FORMAT, czasami pomaga na problemy z odczytem w kompie. ============ das edit: o, właśnie taki czytnik mi czyta tą kartę XD o której pisałem, może poszukaj tego samego typu tylko na SD: Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez freddy9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...