marcin_st Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Witam. Borykam się z chęcią wymiany pamięci w moim hp pavilion dv6670ew na 4gb w dual channel. Jakie pamięci polecacie? (obecnie mam kości nanya). Komputer ten pracuje z procesorem intela T7250 na magistrali 800mhz. czy to oznacza że mogę włożyć do niego pamięci 800 mhz czy tylko 667? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Żeby odpowiedzieć na pytanie o częstotliwości musisz podać jaki masz chipset (sprawdź np CPUz-em). Częstotliwość magistrali nie odpowiada maksymalnej obsługiwanej częstotliwości pamięci. Ponadto miej na uwadze, że do obsłużenia 4GB potrzebujesz 64-bitowy OS (na przykład 32-bitowy XP widzi tylko 3 GB). pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_st Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Żeby odpowiedzieć na pytanie o częstotliwości musisz podać jaki masz chipset (sprawdź np CPUz-em). Częstotliwość magistrali nie odpowiada maksymalnej obsługiwanej częstotliwości pamięci. Ponadto miej na uwadze, że do obsłużenia 4GB potrzebujesz 64-bitowy OS (na przykład 32-bitowy XP widzi tylko 3 GB). pozdro Witam, dzieki za zainteresowanie. Moj chipset to wg wskazan cpu-z GM965. Apropos systemu 64bit to z tym nie ma problemu. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Moj chipset to wg wskazan cpu-z GM965.Ani GM965 ani jego odpowiednik bez zintegrowanej grafiki (PM965 - o ile wiem CPUz rozpoznaje go jako GM965) nie obsługują pamięci 800MHz. Patrz specyfikacja ze strony Intela. Zatem kupno pamięci 800MHz to wyrzucony pieniądz... Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...