lukkass Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Witam wszystkich forumowiczow. :rolleyes: Posiadam dwa komputery Laptop Toshiba i zwykly PC. Wczoraj chcialem pograc w gre na Laptopie lecz nie moglem bo niedalo sie przestawic grafiki na OpenGL nie wiem czemu i przez to niedalo sie grac. Zaczolem szukac odpowiednich sterownikow do karty ( w laptopie ATI Radeon X200 M Series ) i znalazlem ktore nie pasowaly niestety. Odinstalowal mi sie sterownik od karty chyba. Pare razy wlaczalem jeszcze laptopa a dzis juz przy wlaczeniu komputera i wczytywania sie systemu Windows XP Professional pojawia sie carny ekran i nic sie dalej nie dzieje :( mozecie cos poradzic ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 a tryb awaryjny lub przywracanie ostatniej konfiguracji, tez nie dziala. Na przyszlosc pamietaj nie rob czegos na czym sie nie znasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkass Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Teybu awaryjnego nie da sie wlaczyc .... A jak mam przywrocic ostatnia konfiguracje jak komp sie wlacza tylko do wczytywania windowsa :( Poooradzcie mi cos .... Musze to jakos zrobic zeby dzialalo .... Mam pytanie jak wloze plyte z systemem operacyjnym to on naprawi to jakos ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Wczytanie fabrycznego BIOSu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkass Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Wczytanie fabrycznego BIOSu.Mozesz wyjasnic swoja wypowiedz ??? Albo podaj GG to mi pomozesz cos zdzialac jak mozesz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Wczytanie fabrycznego BIOSu.a niby jakim cudem to ma pomoc? problem jest w sterowniku karty graficznej po POST'ie (czyli po tym jak znikna ci informacje o procku, ramie itp. , lub po logu producenta) wcisnij F8 w menu wybierz 'ostatnia dobra konfiguracja' (jezeli nie wylaczyles wczesniej w systemie) jak nie zadziala to wejdz w tryb awaryjny, tam w menadzerze urzadzen odinstaluj karte graficzna, po restarcie system znajdzie nowa, a ty zaktualizuj sterownik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkass Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 a niby jakim cudem to ma pomoc? problem jest w sterowniku karty graficznej po POST'ie (czyli po tym jak znikna ci informacje o procku, ramie itp. , lub po logu producenta) wcisnij F8 w menu wybierz 'ostatnia dobra konfiguracja' (jezeli nie wylaczyles wczesniej w systemie) jak nie zadziala to wejdz w tryb awaryjny, tam w menadzerze urzadzen odinstaluj karte graficzna, po restarcie system znajdzie nowa, a ty zaktualizuj sterownik dzienX pomoglo wielkie dzienki ... mam tylko jedna prosbe o jakis dobry sterownik do tej karty ATI Radeon Xpress 200M Series ... Znalazlem jakis sterownik OMEGA to ten bedzie dobry ?? jak nie to podajcie jaki .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst...=xp/mobility-xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkass Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Bardzo mi pomogles ale mam jedno pytanko ... Odinstalowalem karte graficzna wylaczylem i wlaczylem kompa a znalazlo mi zamiast karty jakis Kontroler wideo (zgodny z VGA) ;/ probowalem instalowac to co mi podales ale nie chodzi ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Google nie jest tak bolesne jakby Ci sie zdawalo, masz laptopa Toshiba i firma posiada swoja strone firmowa wiec tam szukaj. Badz tez przy zakupie laptopa dostales pakiet oprogramowania i sterownikow na plycie CD wiec tam tez sa stery do grafiki. Wiecej samodzielnosci,a nie postawa - daj mi zrob mi. Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Bardzo mi pomogles ale mam jedno pytanko ... Odinstalowalem karte graficzna wylaczylem i wlaczylem kompa a znalazlo mi zamiast karty jakis Kontroler wideo (zgodny z VGA) ;/ probowalem instalowac to co mi podales ale nie chodzi ;/co znaczy nie chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkass Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Google nie jest tak bolesne jakby Ci sie zdawalo, masz laptopa Toshiba i firma posiada swoja strone firmowa wiec tam szukaj. Badz tez przy zakupie laptopa dostales pakiet oprogramowania i sterownikow na plycie CD wiec tam tez sa stery do grafiki. Wiecej samodzielnosci,a nie postawa - daj mi zrob mi. bylbys mądrzejszy to bys wiedzial ze juz od paru lat nie daja do laptopow opragormowania ;P A nie chodzi w znaczeniu ze nie dziala poprawnie karta graficzna :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Ale w jakim sensie nie chodzi poprawnie?? Nie da sie filmów oglądać, zmienić odświeżania monitora, zmienić rozdzielczości czy co? ;] Spróbuj jeszcze programu Driver Cleaner pro aby wyczyścić dokładnie system ze starych sterowników a następnie zainstaluj te co podał greg505 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 bylbys mądrzejszy to bys wiedzial ze juz od paru lat nie daja do laptopow opragormowania ;P A nie chodzi w znaczeniu ze nie dziala poprawnie karta graficzna :( Tutaj tez nic nie ma? http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais/su/su_sc_modSel.jsp To bardzo ciekawe ze nie daja zadnych plyt do laptopow, chyba do takich co spadaja z TIR-a. Nie bede szukal za Ciebie gdy nie wiem nawet jaki model laptopa> Ja mam laptopa marki Hewlett Packard, czy mozesz mi pomoc w znalezieniu driverow do karty sieciowej. Analogia do Twojego pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 akuratnie w to ze nie daja uwierzyc mozna ;) szczegolnie do tych w ktorych masz obraz systemu na plycie lub ukrytej partycji ale w 'golasach' powinny byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkass Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Sterowniki z strony www.toshiba.pl Ktore sa do karty graficznej ??? Plisss pomozcie ... wiem ze glupie pytanie ale powiedzcie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 przeciez nigdzie nie podales modelu, wiec jak ktos moze ci pomoc? zreszta wypelnij ten prosty formularz i w typie sterownika wybierz 'karta graficzna' (albo cos podobnego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkass Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 przeciez nigdzie nie podales modelu, wiec jak ktos moze ci pomoc? zreszta wypelnij ten prosty formularz i w typie sterownika wybierz 'karta graficzna' (albo cos podobnego) ajjj .... sorka myslalem ze podalem dobrze link ale sie tak nie da bo samo kasuja sie dane kompa. . . wejdz na ten link co podalem poprzednio i uzupelnij tak ... Typ produktu : Komputery przenosne Rodzina : Satellite Seria produktu : Satellite X series Model : X200 System operacyjny : Windows XP Typ sterownika : Wlasnie nie wiem ktory wybrac :/ :/ :/ Kraj : Poland Jezyk : Polish Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) To jest Twoj pierwszy post Witam wszystkich forumowiczow. rolleyes.gif Posiadam dwa komputery Laptop Toshiba i zwykly PC. Wczoraj chcialem pograc w gre na Laptopie lecz nie moglem bo niedalo sie przestawic grafiki na OpenGL nie wiem czemu i przez to niedalo sie grac. Zaczolem szukac odpowiednich sterownikow do karty ( w laptopie ATI Radeon X200 M Series ) i znalazlem ktore nie pasowaly niestety. Odinstalowal mi sie sterownik od karty chyba. Pare razy wlaczalem jeszcze laptopa a dzis juz przy wlaczeniu komputera i wczytywania sie systemu Windows XP Professional pojawia sie carny ekran i nic sie dalej nie dzieje icon_sad2.gif mozecie cos poradzic ??? a to ostatni ajjj .... sorka myslalem ze podalem dobrze link ale sie tak nie da bo samo kasuja sie dane kompa. . . wejdz na ten link co podalem poprzednio i uzupelnij tak ... Typ produktu : Komputery przenosne Rodzina : Satellite Seria produktu : Satellite X series Model : X200 System operacyjny : Windows XP Typ sterownika : Wlasnie nie wiem ktory wybrac :/ :/ :/ Kraj : Poland Jezyk : Polish Wydaje mi sie ze jestes czlowiekiem wyjatkowo niezdecydowanym, raz podajesz ze masz grafike z serii X200 teraz natomiast podajesz ze masz toshibe x200 w ktorej nie ma modeli z grafika X200, wiec ja juz wysiadam nawet gdysmy chcieli Ci w jakis sposob pomoc to nie dajesz nam wszystkim szansy. Tak wiec masz glowe i ................. to kombinuj. Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Display Driver wcale sie nie dziwie ze ci tamte nie dzialaly, karte masz nvidi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkass Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Display Driver wcale sie nie dziwie ze ci tamte nie dzialaly, karte masz nvidi Jak moge miec karte nvidi ??? !!! Toshiba Satellite L 20 ma karte ATI Radeon X200 M ... tylko ze nie moge znalesc sterownikow do tej karty :( Instaluje jusz chyba z 8 sterownik i za kazdym razem pisze ze jest cos niekompatybilne ;/ Moze ma ktos taka karte graficzna z sterownikami ??? Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez lukkass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 przeczytaj tego posta w ktorym uzupelniales dane z formularza ze strony toshiby, i zobacz jaka serie oraz jaki model tam podales teraz porownaj to z tym co napisales przed chwila. a sterowniki sa na tej stronie ktore sam podales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...