Skocz do zawartości
lukkass

Wielki Problem ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczow. :rolleyes: Posiadam dwa komputery Laptop Toshiba i zwykly PC. Wczoraj chcialem pograc w gre na Laptopie lecz nie moglem bo niedalo sie przestawic grafiki na OpenGL nie wiem czemu i przez to niedalo sie grac. Zaczolem szukac odpowiednich sterownikow do karty ( w laptopie ATI Radeon X200 M Series ) i znalazlem ktore nie pasowaly niestety. Odinstalowal mi sie sterownik od karty chyba. Pare razy wlaczalem jeszcze laptopa a dzis juz przy wlaczeniu komputera i wczytywania sie systemu Windows XP Professional pojawia sie carny ekran i nic sie dalej nie dzieje :( mozecie cos poradzic ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teybu awaryjnego nie da sie wlaczyc .... A jak mam przywrocic ostatnia konfiguracje jak komp sie wlacza tylko do wczytywania windowsa :( Poooradzcie mi cos .... Musze to jakos zrobic zeby dzialalo .... Mam pytanie jak wloze plyte z systemem operacyjnym to on naprawi to jakos ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczytanie fabrycznego BIOSu.

a niby jakim cudem to ma pomoc?

problem jest w sterowniku karty graficznej

po POST'ie (czyli po tym jak znikna ci informacje o procku, ramie itp. , lub po logu producenta) wcisnij F8

w menu wybierz 'ostatnia dobra konfiguracja' (jezeli nie wylaczyles wczesniej w systemie) jak nie zadziala

to wejdz w tryb awaryjny, tam w menadzerze urzadzen odinstaluj karte graficzna, po restarcie system znajdzie nowa, a ty zaktualizuj sterownik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a niby jakim cudem to ma pomoc?

problem jest w sterowniku karty graficznej

po POST'ie (czyli po tym jak znikna ci informacje o procku, ramie itp. , lub po logu producenta) wcisnij F8

w menu wybierz 'ostatnia dobra konfiguracja' (jezeli nie wylaczyles wczesniej w systemie) jak nie zadziala

to wejdz w tryb awaryjny, tam w menadzerze urzadzen odinstaluj karte graficzna, po restarcie system znajdzie nowa, a ty zaktualizuj sterownik

dzienX pomoglo wielkie dzienki ... mam tylko jedna prosbe o jakis dobry sterownik do tej karty ATI Radeon Xpress 200M Series ... Znalazlem jakis sterownik OMEGA to ten bedzie dobry ?? jak nie to podajcie jaki ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Google nie jest tak bolesne jakby Ci sie zdawalo, masz laptopa Toshiba i firma posiada swoja strone firmowa wiec tam szukaj. Badz tez przy zakupie laptopa dostales pakiet oprogramowania i sterownikow na plycie CD wiec tam tez sa stery do grafiki. Wiecej samodzielnosci,a nie postawa - daj mi zrob mi.

Edytowane przez marecki48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi pomogles ale mam jedno pytanko ... Odinstalowalem karte graficzna wylaczylem i wlaczylem kompa a znalazlo mi zamiast karty jakis Kontroler wideo (zgodny z VGA) ;/ probowalem instalowac to co mi podales ale nie chodzi ;/

co znaczy nie chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Google nie jest tak bolesne jakby Ci sie zdawalo, masz laptopa Toshiba i firma posiada swoja strone firmowa wiec tam szukaj. Badz tez przy zakupie laptopa dostales pakiet oprogramowania i sterownikow na plycie CD wiec tam tez sa stery do grafiki. Wiecej samodzielnosci,a nie postawa - daj mi zrob mi.

bylbys mądrzejszy to bys wiedzial ze juz od paru lat nie daja do laptopow opragormowania ;P A nie chodzi w znaczeniu ze nie dziala poprawnie karta graficzna :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w jakim sensie nie chodzi poprawnie?? Nie da sie filmów oglądać, zmienić odświeżania monitora, zmienić rozdzielczości czy co? ;] Spróbuj jeszcze programu Driver Cleaner pro aby wyczyścić dokładnie system ze starych sterowników a następnie zainstaluj te co podał greg505 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylbys mądrzejszy to bys wiedzial ze juz od paru lat nie daja do laptopow opragormowania ;P A nie chodzi w znaczeniu ze nie dziala poprawnie karta graficzna :(

Tutaj tez nic nie ma? http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais/su/su_sc_modSel.jsp

To bardzo ciekawe ze nie daja zadnych plyt do laptopow, chyba do takich co spadaja z TIR-a. Nie bede szukal za Ciebie gdy nie wiem nawet jaki model laptopa> Ja mam laptopa marki Hewlett Packard, czy mozesz mi pomoc w znalezieniu driverow do karty sieciowej. Analogia do Twojego pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez nigdzie nie podales modelu, wiec jak ktos moze ci pomoc?

zreszta wypelnij ten prosty formularz i w typie sterownika wybierz 'karta graficzna' (albo cos podobnego)

ajjj .... sorka myslalem ze podalem dobrze link ale sie tak nie da bo samo kasuja sie dane kompa. . . wejdz na ten link co podalem poprzednio i uzupelnij tak ...

Typ produktu : Komputery przenosne

Rodzina : Satellite

Seria produktu : Satellite X series

Model : X200

System operacyjny : Windows XP

Typ sterownika : Wlasnie nie wiem ktory wybrac :/ :/ :/

Kraj : Poland

Jezyk : Polish

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest Twoj pierwszy post

Witam wszystkich forumowiczow. rolleyes.gif Posiadam dwa komputery Laptop Toshiba i zwykly PC. Wczoraj chcialem pograc w gre na Laptopie lecz nie moglem bo niedalo sie przestawic grafiki na OpenGL nie wiem czemu i przez to niedalo sie grac. Zaczolem szukac odpowiednich sterownikow do karty ( w laptopie ATI Radeon X200 M Series ) i znalazlem ktore nie pasowaly niestety. Odinstalowal mi sie sterownik od karty chyba. Pare razy wlaczalem jeszcze laptopa a dzis juz przy wlaczeniu komputera i wczytywania sie systemu Windows XP Professional pojawia sie carny ekran i nic sie dalej nie dzieje icon_sad2.gif mozecie cos poradzic ???

a to ostatni

ajjj .... sorka myslalem ze podalem dobrze link ale sie tak nie da bo samo kasuja sie dane kompa. . . wejdz na ten link co podalem poprzednio i uzupelnij tak ...

Typ produktu : Komputery przenosne

Rodzina : Satellite

Seria produktu : Satellite X series

Model : X200

System operacyjny : Windows XP

Typ sterownika : Wlasnie nie wiem ktory wybrac :/ :/ :/

Kraj : Poland

Jezyk : Polish

Wydaje mi sie ze jestes czlowiekiem wyjatkowo niezdecydowanym, raz podajesz ze masz grafike z serii X200 teraz natomiast podajesz ze masz toshibe x200 w ktorej nie ma modeli z grafika X200, wiec ja juz wysiadam nawet gdysmy chcieli Ci w jakis sposob pomoc to nie dajesz nam wszystkim szansy. Tak wiec masz glowe i ................. to kombinuj.

Edytowane przez marecki48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Display Driver

wcale sie nie dziwie ze ci tamte nie dzialaly, karte masz nvidi

Jak moge miec karte nvidi ??? !!! Toshiba Satellite L 20 ma karte ATI Radeon X200 M ... tylko ze nie moge znalesc sterownikow do tej karty :(

Instaluje jusz chyba z 8 sterownik i za kazdym razem pisze ze jest cos niekompatybilne ;/ Moze ma ktos taka karte graficzna z sterownikami ???

Edytowane przez lukkass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi