rafwlkp Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam ! Dziś (a raczej wreszcie) ujrzałem w sklepie cooling.pl chłodnicę firmy Feser. Występuje ona w 3 rozmiarach: 1x120mm, 2x120m oraz 3x120mm. Nazwa tej serii chłodnic jest jakże ładna a brzmi ona Xchanger. Zdjęcia pochodzą ze sklepu cooling.pl Wygląda ciekawie, ma 3 lata gwarancji, producent wyposażył ją w gwinty 1/4''. Mimo dużej grubości jest przystosowana do niskoobrotowych wentylatorów. Czekamy na testy. Na forum XtremeSystems.org wyczytałem że ma je Malik, więc czekamy na jego porównanie do Thermochilla PA120.3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 cena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 3x120 439zł 2x120 329zł 1x120 239zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 cena?Tak trudno wejść na http://cooling.pl ?? ps ciekawy tekst :lol2: Skąd: się bierze ludzka głupota ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Cena 3x120mm to przegięcie ... Ciekawe o ile będzie wydajniejsza od Thermochilla, skoro jest 40 zł droższa... Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Może nie być wydajniejsza ale mieć lepszy flow...i tak w PL to mało osób ją kupi, choć wreszczie jest alternatywa dla Termoczila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 tak w PL to mało osób ją kupi twierdzisz to po ilośći tematów w dziale "galeria wc" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Jesli ladnie wypadnie w testach to ja sie pewnie skusze :) Choc perspektywa sciagniecia Thermochilla z GB wydaje sie nieco ciekawsza, wszystko zalezy od tego jak wypadnie, glownie chodzi mi wlasnie o to jak radzi sobie przy malym przelocie i niskoobrotowymi wentylatorkami. EDIT: Gdzie tam kiedys wyczytalem ze ma byc o ok 5 C lepsza od Thermichilla, jakos nie bardzo chce mi sie w to wierzyc, ale gdyby sie okazalo ze to prawda przy takim samym nawiewie (oczywiscie chodzi mi o dosc niska ilosc rpm) pewnie pare zlotych by sie wyskrobalo, ale cos mi sie zdaje ze to 5C to raczej malo realna roznica... Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 w tej cenie można mieć 3xBWA 1.2.3. połączone równolegle dadzą na pewno lepszy flow jak i wydajność sporo lepsza, generalnie za te pieniądze lepiej kupić coś pasywnego, ale są gusta, potrzeby i różne portfele :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 hmm i trzeba miec miejsce na 2 x bwa połączone szeregowo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Drogo :blink: Ale to Feser. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Tak trudno wejść na http://cooling.pl ??czekalem na taki post. wiec odpowiadam. mam bana na coolinga i google. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 czekalem na taki post. wiec odpowiadam. mam bana na coolinga i google.lub lenia i % za postoj$%^%$^o ... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 spoko. mysle tak samo czytajac twoje yntelygentne posty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) czekalem na taki post. wiec odpowiadam. mam bana na coolinga i google.ale nie masz na Świętego Graala klyk mnie :rolleyes: czy nie myslisz że z cena idzie w parze jakość ? Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 czy nie myslisz że z cena idzie w parze jakość ?mysle, ze tak byc powinno. a jednak nie zawsze tak jest. a jak bedzie w tym przypadku to sie zobaczy. cooling pewno podbil cene, ale mozna to im wybaczyc ze wzgledu na asortyment jaki maja. btw. wiec to ty masz graala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Chlodnice dotarly do mnie - wkrotce porownanie do tc pa120.3 Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Malik popraw obróbkę zdjęć w ps`ie ;p :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Może kosztują więcej przez kolorowe opakowania? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 szybko robilem :) bedzie cala sesja zdjeciowa wiec spoko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 szybko robilem :) bedzie cala sesja zdjeciowa wiec spoko :) Malik napisz kiedy będzie wiadomo co wydajniejsze termochill 3x120 czy feser 3x120? No i powiedz co jest lepiej wykonane, lepiej wygląda ? Właśnie kupuje termochilla i nie wiem czy nie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jednak fesera :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) Ogolnie chlodnica jest wykonana lepiej ( staranniej ) niz tc - co do wydajnosci - porownianie wkrotce. Update: Testy w toku: wiec poki co napomne pare faktow o produkcie: - Chlodnice sa wykonane lepiej niz thermochill - jakosciowo. - Co do kolor: thermochill czarny mat, F1 Xchanger czarny z polyskiem - Bogate wyposazenie dodatkowe :) Ale w sumie wszystko wymienione wyzej to nic - i tak sie liczy wydajnosc ... a o tym jak wypadla w konfrotnacji z Thermochill PA120.3 - wkrotce. Pare zdjec: F1 Xchanger 120 F1 Xchanager 240 F1 Xchanger 360 Prownanie do Thermochill PA120.3 Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 W sumie w taj chwili Feser 3x120 jest jakies 120PLN drozszy od Thermochilla PA120.3, czyzby okazaly sie takim wydajnosciowym hitem, ze cooling obnizyl ceny na thermochille? Troche zaskoczyli mnie, szkoda ze za pozno to zobaczylem, w zasadzie to myslalem ze wpadne do nich przed 15 dzis, oddac do reklamacji panel akasy, niestety nie wyrobilem sie bo pewnie nie przepuscil bym takiej opazji, zeby zakupic sobie Thermochillka w takiej fajnej cenie. Czekam na jakies testy porownawcze, bo szczerze mowiac chcialbym juz zakupic jakas nowa chlodniczke i caly czas zastanawiam sie co wybrac. Jezeli roznica w temperaturach to na prawde te 5C w porownaniu do thermochilla, to warto by sie nad nia zastanowic, jezeli w granicach 2-3 to juz chyba lepiej zachowac te 120PLN w kieszeni :) @Malik mogl bys sprecyzowac dokladniej slowo "wkrotce", ktorego uzyles? Tak mniej wiecej czy to bedzie jeszcze dzien, 2, czy moze tydzien? Gdyby to samhain napisal (wkrotce to chyba jego ulubione slowo) pewnie w ogole bym sobie darowal, bo pewnie bym sie testow nie doczekal wcale :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 czyli lipa lepszy thermochill i takiego sobie wezme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Dzieki! To mi w zupelnosci wystarcza. Jednak do tych zapowiadanych 5C troszke brakuje, tak ze jednak zostane przy thermochillu. Zstanawia mnie jeszcze tylko jedna sprawa. Z tego co widze na fotkach Thermochill ma wiekszy rozstaw otworow mocujacych wentylatorki (tzn miedzy wentylatorkami bedzie nieco wiekszy odstep), mam racje? W takim razie tu pojawia sie kolejny problem, czyli zamocowanie Grila A.C. Ryan... Chyba trzeba bedzie zakabinowac ze sciagnieciem grila Thermochilla... EDIT: Na alledrogo nowe thermochillki pojawily sie juz za 300pln, wiec Feser nie zrobi zadnej sensacji... a ja jeszcze miesiac temu kombinowalem czy nie sciagac sobie takiej z GB... Cale szczescie sie wstrzymalem, bo i unas w swietnej cenie sie wreszcie pojawiaja :) Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Na dana chwile oplaca sie brac TC, ktory jest w bardzo dobrej cenie w cooling ( cena poszla w dol ). Feser troszke zawiodl - na xs trwa debata czy zastosowanie mocniejszych wentylatorow polepszylo by pozycje feser'a, ale osobiscie uwazam ze mija sie to z celem gdyz po to zakladamy chlodzenie wodne zeby byla cisza. Jezeli przy xthermalach TC jest lepszy to dla mnie wynik jest klarowny. Poza tym zostaje jeszcze troche grosza w kieszeni. Jedyna przewaga fesera nad TC jest taka ze ma "normalny" rozstaw otworow pod wentylatorow. Co pozwala na zastosowanie wiekszosci grillow ( w przypadku TC tylko grill TC ) oraz na montaz w wielu obudowach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...