Jackassek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Szukam bloku wodnego na hdd. Nie wiem czy wybrać blok alphacool- http://www.alphacool.com/HDD-Coolers/HDD3-...er-35--542.html Czy blok thermaltake. Jest jeszcze inovatek ale podobno ..ujowo sie spisuje. Prosze o jakieś opinie na ten temat i jak to wygląda z tym chłodzeniem co będzie wydajniejsze itd... A i jeszcze jedno bo podobno dysk sie bardziej z boku grzeje i dlatego ten innovatek i alpha sobie moga nie poradzić a tt obejmuje go całego. Zalezaloby mi zeby byl to jednak blok na zatoke 3.5". Prosze o opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 A nie lepiej to albo to Na 2 HDD, wersje na 1 tez sa, do tego przy okazji bedzie troszke wyciszony Jak bys sciagal z reichu taki to moze i ja sie dorzucil bym do zamowienia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 hmmm nie wiem ale bardziej myslalem o czym dostepnym w polsce. a po drugie to wolalbym cos pod zatoke 3.5" ale jezeli sie nie da to moze byc 5.25". Nie wiem ale nie widziałem jeszcze takiego testu gdzies na necie zebypokazywal wydajnośc blokow na hdd...anyone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 hmmm nie wiem ale bardziej myslalem o czym dostepnym w polsce. a po drugie to wolalbym cos pod zatoke 3.5" ale jezeli sie nie da to moze byc 5.25". Nie wiem ale nie widziałem jeszcze takiego testu gdzies na necie zebypokazywal wydajnośc blokow na hdd...anyone Innovateka mam - fajny blok trzyma temp HDD w okolicy 38*C - ponadto dysk ject całkowicie ukryty i dlatego trochę wyciyszony, blok przylega do HDD bokami i topem ale jest aluminiowy (uwaga na korozję, więc trzeba stosować dodatek do płynu) Mam też bloki Thermaltake - uwaga dysk nie przylegał bokami (może mój HDD) a tylko górą, nawet dali taki thermal pad żeby lepie ciepło przewodził. UWAGA teraz najważniejsza cecha thermaltake - rureczki którymi biegnie woda mają średnicę góra 6mm a gwint dla krócców jest 1/8 cala tak więc może on istotnie zmniejszyć przepływ. Ogólnie moje Thermaltake leży na półce i .............. lezy bo wolę Innovateka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 a jaki to mode innovatek i gdzie go mozna dostac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 spoko juz przyszedł innovatek z pc-tuning i z coolinga thermochill;];];];] powoli zaczynam składac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...