Skocz do zawartości
Jackassek

Blok Wodny Na Hdd

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam bloku wodnego na hdd. Nie wiem czy wybrać blok alphacool- http://www.alphacool.com/HDD-Coolers/HDD3-...er-35--542.html

Czy blok thermaltake. Jest jeszcze inovatek ale podobno ..ujowo sie spisuje. Prosze o jakieś opinie na ten temat i jak to wygląda z tym chłodzeniem co będzie wydajniejsze itd... A i jeszcze jedno bo podobno dysk sie bardziej z boku grzeje i dlatego ten innovatek i alpha sobie moga nie poradzić a tt obejmuje go całego. Zalezaloby mi zeby byl to jednak blok na zatoke 3.5". Prosze o opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm nie wiem ale bardziej myslalem o czym dostepnym w polsce. a po drugie to wolalbym cos pod zatoke 3.5" ale jezeli sie nie da to moze byc 5.25". Nie wiem ale nie widziałem jeszcze takiego testu gdzies na necie zebypokazywal wydajnośc blokow na hdd...anyone

Innovateka mam - fajny blok trzyma temp HDD w okolicy 38*C - ponadto dysk ject całkowicie ukryty i dlatego trochę wyciyszony, blok przylega do HDD bokami i topem ale jest aluminiowy (uwaga na korozję, więc trzeba stosować dodatek do płynu)

Mam też bloki Thermaltake - uwaga dysk nie przylegał bokami (może mój HDD) a tylko górą, nawet dali taki thermal pad żeby lepie ciepło przewodził. UWAGA teraz najważniejsza cecha thermaltake - rureczki którymi biegnie woda mają średnicę góra 6mm a gwint dla krócców jest 1/8 cala tak więc może on istotnie zmniejszyć przepływ. Ogólnie moje Thermaltake leży na półce i .............. lezy bo wolę Innovateka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi