mackr Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 czesc, sprawa wyglada tak: musze kupic laptopa, budżet to max 3500zl W domu mam duzy monitor, do ktorego chce go podlaczac i korzystac przez dlugi czas (nawet po 6h/dziennie non stop wlaczony), a mobilnosc sie czasem przydaje Wiadomo o co chodzi (wakacje, wyjazd, ogród itp). Moje wymagania: - RAMu to minimum 2GB - nie znam się na kartach graficznych, ale chce uzyskac ladny obraz, czasem gram w srednio-nowe tytuly i obrabiam zdjecia - ekran to moze byc 13,3", moze byc 15,4", wszystko jedno - Wifi wymagane, Blyetooth by sie przydał, ale nie wymagam - dysk twardy minimum 160GB - DVD oczywiscie - dobra i cicha wentylacja (komputer bedzie bardzo intensywnie eksploatowany) - kamerka internetowa moze byc ale nie musi - bateria gdyby byla dobra mili by byloi - MUSI byc przystosowany do dlugiej ciaglej pracy Najlepiej aby był z HP, bo firma ma z nią umowę. Czy HP robi dobre laptopy? w grę wchodzi jeszcze Dell Jakie konkretnie modele polecacie i dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ja polecam czytac inne wątki i umieszczać tematy tam, gdzie ich miejsce. Poza tym określ dokładniej czego oczekujesz od laptopa: pisząc, że może być 13,3 albo 15,4 to tak jakbyś napisał może być samochód miejski albo rodzinny van. Kolejna rzecz: w 13,3" nie dostaniesz dobrej karty graficznej, nawet do średnio-nowych tytułów, jedynie low-endowe układy, które raczej kiepsko zdają egzamin w tego typu zadaniach. Jeśli chodzi o ciszę, to sporo jest cichych lapków...w lekkiej, normalej pracy. Intensywne wykorzystywanie = chodzący wiatrak i tego raczej nie unikniesz, nawet na czymś ze zintegrowana grafiką. A co do długiego czasu pracy to chodzi ogólnie, że będzie pracować te 6 godzin dziennie czy na baterii ma tyle ciągnąć? Bo 6 godzin pracy na kablu to nie jest długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackr Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 sorry za pomylke w lokalizacji temetu w zlym dziale. Dluga praca to 6-7h/dziennie codziennie. Nie musi tyle wytrzymywać na baterii. Jednak lepiej by było gdyby był to 15-calowy ekran. Moze mi ktos zaproponowac jakies konkretne modele i powiedziec dlaczego akurat te? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Jak dell to może coś takiego: http://allegro.pl/item345564319_dell_1520_...wifi_36mcy.html powinno udać ci się też jakiegoś XPS-a w podobnym konfigu wyrwać Bebechy spełniają twoje oczekiwania, na 8600GT większość gier śmiga w przyzwoitych detalach, na wykonanie della też narzekać nie można. Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...