patermout Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Witam. Niedawno zakupiłem nowa płytę główną procesor i ramy. Po jednym dniu użytkowania komputer zaczą sie restartowac przy uruchamianiu windowsa tuż po zalogowaniu się :sad: Co ciekawe robi tak tylko gdy nie jest dluzej uzywany np. po nocy... Gdy sie zrestartuje wszystko wraca do normy.... Mam przypuszczenia ze chodzi o zasilacz: 350W model: FEEL... Prosze o pomoc :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 No tak szklana kula ma dzisiaj wolny wekend i za nic w swiecie nie chce powiedzec nic o Twoim sprzecie. Sorry wiec nic nie pomoge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patermout Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 przepraszam juz podaje: procesor Intel Dual Core E2200 2.2 GHZ płyta główna GIGABYTE GA-G31M-S2L 2 x 1 GB ram Kingstone 800 MHZ DDR2 Grafika Intel GMA 3100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 restart czy bluescreen? 1. jak b/s to podaj kod bledu (oraz nazwe pliku, jezeli sie pojawia) 2. jak restart to wylacz 'ponowne uruchamianie po wystapieniu bledu' (w zarzadzaniu systemem) i wtedy podaj kod bledu ;] po 'przesiadce' system postawiony od nowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patermout Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Niema b/s tylko restart... A systemik wgrany odrazu nowiutki Windows XP Preofessional SP2 ... A mozesz wytlumaczyc gdzie sie wylącza ta opcje bo jestem troszke zielony :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Proponuje uaktualnic bios, sprawdzic pamieci programem memtest. I pytanie czy jak skonczysz prace na komputerze czy odlaczasz go od sieci? jesli tak, to nie rob tego. Co do zasilacza jesli nie jest zbyt stary, to nic mu nie powinno dolegac, watowo jest zupelnie wystarczajacy, dla pewnosci mozna zmiezyc napiecia miernikiem, lub przynajmniej orientacyjnie zobaczyc w everescie, wykluczam OC a jesli podkrecasz to wroc do ustawien default'owych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patermout Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 A wiesz ze wczoraj wlasnie wylaczylem listwe co mi sie nie zdarza :oops: Sprawdzilem ramy sa wporzadku.... A co do podkrecania to nawet sie niezabieram do tego :) Problem nadal niestety aktualny :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Niema b/s tylko restart... A systemik wgrany odrazu nowiutki Windows XP Preofessional SP2 ... A mozesz wytlumaczyc gdzie sie wylącza ta opcje bo jestem troszke zielony :oops:prawym na 'moj komputer' -> wlasciwosci -> zaawansowane -> uruchamianie i odzyskiwanie -> odznacz 'automatycznie uruchom ponownie' po tym nie powinno byc restartu tylko bluescreen z kodem bledu i ewentualnie plikiem ktory go powoduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patermout Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Pokazalo mi tak blad na b/s: STOP: c0000021a {Blad krytyczny systemu} Proces systemowy windows Logon Proces zakonczyl sie niepowodzeniem ze stanem 0xc0000005 (0x00000000 0x00000000) Czy ktos wie co to powoduje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Sprawdzilem ramy sa wporzadku....Tzn. ze uzyles memtesta i robiles test ktory trwa do kilku godzin? Mozesz jeszcze wykonac chkdsk /r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...