RYBA86 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Witam, posiadam właśnie tego laptopa lecz od jakiegoś czasu, sam mi się wyłącza. Uruchomi się system (winxpsp2), porobie coś 5-10 maksimum i nagle się wyłącza bez żadnego komunikatu. Wszystkie wentylatory stają i diody gasną, po ponownym włączeniu znowu to samo i tak w kółko. Nie wiem co z tym fantem zrobić, proszę o poradę jakiegoś fachowca, który juz może miał do czynienia z w/w laptopem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 a cieplo mu nie jest?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYBA86 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Temperatura jest w normie, proszę o jakieś inne sugestie. Bateria trzyma do końca, a potem nagle się wyłącza.Nie przechodzi w stan hibernacji, nie zamyka systemu, tylko się bez uprzedzenia wyłącza, dlatego do czasu obecnego uszkodzenia pracowałem bez baterii.Nie wydaje mi się, żeby brakło mi prądu gdy po raz pierwszy wyłączył mi się przy pracy bez baterii.Sprawdzałem laptopa na samej baterii i wyłącza się tak samo jak przy podłączonym zasilaczu.Wyłączanie się nie zależy wg mnie od miejsca. To samo dzieje się w każdym miejscu, tyle że raz wyłącza się już przy starcie systemu, innym razem po kilku minutach, a np wczoraj chodził 2 godziny i było wszystko w porządku. Wydaje mi się, że wyłącza się od jakiś drgańczy od poruszenia (nawet bardzo delikatnego), ale to mi się tylko tak wydaje.Niedawno obejrzał go mój znajomy, który zna się trochę na komputerach.Zdjął pokrywy i według niego wszystko powinno byc w porządku.Sam nie wie jaka może byc przyczyna takiego zachowania sprzętu.Komputer może chodzic przy dużych obciążeniach i nic się nie dzieje. Proszę o szybką odpowiedź, bo nie wiem co robić. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matino Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Płyta zdycha, zgłaszaj na serwis go: www.asus-polska.pl/serwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...