Skocz do zawartości
RYBA86

Asus A6u A6000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam właśnie tego laptopa lecz od jakiegoś czasu, sam mi się wyłącza.

Uruchomi się system (winxpsp2), porobie coś 5-10 maksimum i nagle się wyłącza bez żadnego komunikatu.

Wszystkie wentylatory stają i diody gasną, po ponownym włączeniu znowu to samo i tak w kółko.

Nie wiem co z tym fantem zrobić, proszę o poradę jakiegoś fachowca, który juz może miał do czynienia z w/w laptopem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatura jest w normie, proszę o jakieś inne sugestie.

Bateria trzyma do końca, a potem nagle się wyłącza.Nie przechodzi w stan hibernacji, nie zamyka systemu, tylko się bez uprzedzenia wyłącza, dlatego do czasu obecnego uszkodzenia pracowałem bez baterii.Nie wydaje mi się, żeby brakło mi prądu gdy po raz pierwszy wyłączył mi się przy pracy bez baterii.Sprawdzałem laptopa na samej baterii i wyłącza się tak samo jak przy podłączonym zasilaczu.Wyłączanie się nie zależy wg mnie od miejsca. To samo dzieje się w każdym miejscu, tyle że raz wyłącza się już przy starcie systemu, innym razem po kilku minutach, a np wczoraj chodził 2 godziny i było wszystko w porządku. Wydaje mi się, że wyłącza się od jakiś drgańczy od poruszenia (nawet bardzo delikatnego), ale to mi się tylko tak wydaje.Niedawno obejrzał go mój znajomy, który zna się trochę na komputerach.Zdjął pokrywy i według niego wszystko powinno byc w porządku.Sam nie wie jaka może byc przyczyna takiego zachowania sprzętu.Komputer może chodzic przy dużych obciążeniach i nic się nie

dzieje.

Proszę o szybką odpowiedź, bo nie wiem co robić. :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi