q_B_a Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam wszystkich ! Chciałbym przedstawic mój kibelek w wersji 3.0. Sprzet ktory wystepuje: -blok proc: Crystal C2 -blok chipset: Abadon NB Pro + aluminiowa blaszka żeby nie ukruszyc chipsetu -blok grafa: zestaw Zalman ZM-RWB1 -nagrzewnica : Black Water 123 Advanced rev.2 -pompa: CO 1 bieg 35W Na nagrzewnicy 3 wentylatorki Thermaltake. Układ zalany Borygo + Demineralka Kompik jak w sigu. Temperaturki: temp wody czujnik DS18B20: -w IDLE średnio ok 6-7*C wyższa od temp otoczenia. -w STRESIE ( 2x Prime95) średnio ok 8-9*C wyższa od temp otoczenia. temp procka w CoreTemp: -IDLE ok 53-58*C -STRESS ok 68-74*C Jesli chodzi o temp procka, to mysle ze plyta troche przekłamuje, na ASUS P5N-E SLI mialem ok 10-12*C niższe wartosci przy tym samym bloku i temperaturze wody. temp grafy everest: -IDLE ok 36*C -STRESS jeszcze nie testowalem Fotki kibelka: Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane. pozdrawiam Edytowane 25 Kwietnia 2008 przez q_B_a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 MMMMMMMMM crystal :) miło ten bloczek wspominam :D Ile Cię wyniosła całość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q_B_a Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 MMMMMMMMM crystal :) miło ten bloczek wspominam :D Ile Cię wyniosła całość? Za Crystala swojego czasu placilem 150zł, nagrzewnica 160zł, pompka 160zł, blok na chipset 80zł i Zalmany jakies 150zł. Czyli jakies 700zł + wentylatorki. Z tym ze to ceny sprzed dobrych 2 lat ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 oj to nieźle :) ja kupiłem swojego za 40 z zapinka na montaż na socket A dla mobo bez śrub i coppershimem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Pompka poraża :D i biała mata to coś nowego. Całkiem fajne to WC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Jakie weze uzyles ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q_B_a Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) Pompka poraża :D i biała mata to coś nowego. Całkiem fajne to WC :) Biała mata to nic innego jak pianka pod panele szwedzkie ;) Staralem sie zeby wyszlo w miare schludnie. Pompa moze i duza, ale kozacko cicha, nawet przy wodospadzie na 3cim biegu ! Prosze niech sie ktos wypowie kto ma Abita IP35-E, jak tam u niego z temperatura ? Mam najnowszy bios, gdzies wyczytalem ze rozna wersja biosu roznie odczytuje temp z procka. Jakie weze uzyles ? Węże 10/12, zakupione w Castoramie. Troche sie na nich osad robi, ale w zasadzie do przeżycia. Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez q_B_a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ushi_Real Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 -pompa: CWU 1 bieg 35W Na zdjęciach widzę CO a nie CWU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q_B_a Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Na zdjęciach widzę CO a nie CWU. Fakt, literówka :P Zaraz zmieniam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q_B_a Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Panowie, na jaka pompe moge zmienic pompe CO ? Bardzo mocno mi sie grzeje i podejrzewam ze zdrowo podgrzewa wode :/ Chcialbym jakas mniej grzejacą się i rownie cicha jak ta CO. Co polecacie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 cwu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Albo Laing :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Miałem 2 laingi i cwu i wiem co jest ciche... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q_B_a Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Miałem 2 laingi i cwu i wiem co jest ciche... Rozkręciłem pompe co i co sie okazalo powoli sie zaciera :/ Silnik juz chodzi z oporami, stad to mocne grzanie. Mysle ze juz nic z nia nie zrobie, chyba ze sie myle. Na allegro znalazlem takie cudo Pompa c.w.u. Co o tym sadzicie ? Bedzie takie ciche jak co ? Najbardziej zalezy mi na ciszy, z reszta parametrów tez nie ma najgorszych. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Napisz do Ushi_real on ma pomp jak mrófkuf ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...