Bartek Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 24'' monitor LCD iiyama ProLite B2403WS Michał Szukała, 2008-04-29 B2403 to 24'' monitor iiyamy. Jego natywna rozdzielczość to 1920x1200 (Full HD), ma wejście HDMI i obsługuje HDCP. Oparty jest na matrycy TN... Wszystko to jest prawdą, za wyjątkiem tego, że obsługuje protokól HDCP. Kupiłem 2 tygodnie temu ten monitor, nową grafę ATI HD3650 z HDCP i napęd optyczny BlueRay ROM. Po włożeniu oryginalnej płyty z filmem BlueRay, na ekranie "zobaczyłem" ciemnośc. Na drugi dzień, zadzwoniłem na infolinię IIYAMA Polska i usłyszałem od inż. serwisowego, że monitory E2403WS i B2403WS nie obsłużą protokołu HDCP. Otrzymałem potwierdzenie tego faktu e-mailem i obecnie jestem na etapie zwrotu i wymiany tego sprzętu. Piszę te słowa aby zapobiec ewentualnym rozczarowaniom innych potencjalnych nabywców tych monitorów. Wersje sprzedawane w PL nie obsluguja PL. FINITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 to w sumie bardziej warto kupic lolaira :P na mva czern podobna ale za to inne kolorki, reakcja, 0 input laga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 to w sumie bardziej warto kupic lolaira :P na mva czern podobna ale za to inne kolorki, reakcja, 0 input laga... No to niech ktoś kupi, a nie ciągle tylko się nim podniecacie (i innych namawiacie?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Witam, odswieżę temat. Zakupiłem kilka dni temu ten monitorek, świeci fajnie, ogólne wrazenie bradzo pozytywne. Powróciło pytanie odnosnie tego hdcp, jesli go nie ma to czy jakośc filmów z blue-ray będzie znacząco pogorszona? testował już ktoś ten monitorek w spółpracy z ps3 /blue-ray playerem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Powróciło pytanie odnosnie tego hdcp, jesli go nie ma to czy jakośc filmów z blue-ray będzie znacząco pogorszona? testował już ktoś ten monitorek w spółpracy z ps3 /blue-ray playerem?Jeśli nie ma HDCP to jakość obrazu nie ulegnie pogorszeniu. Po prostu nic nie będzie wyświetlone ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Jeśli nie ma HDCP to jakość obrazu nie ulegnie pogorszeniu. Po prostu nic nie będzie wyświetlone ;) Skąd takie informacje? Zostanie obniżona rozdzielczość nie pamiętam do jakiej ale coś w okolicach zwykłego DVD albo i mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Skąd takie informacje? Zostanie obniżona rozdzielczość nie pamiętam do jakiej ale coś w okolicach zwykłego DVD albo i mniej. Stąd - pytanie nr 3 w FAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Stąd - pytanie nr 3 w FAQ .... Specyfikacja HDCP jest prawnie zastrzeżona a jej implementacja w urządzeniu wymaga nabycia przez producenta licencji. Oprócz uiszczenia opłaty licencyjnej, licencjobiorca zgadza się na ograniczenie funkcjonalności swoich produktów. Jednym z wymogów jest uniemożliwienie urządzeniu wykonania kopii materiału. Inne ograniczenia wynikają z następujących procesów: 1. Proces uwierzytelniania uniemożliwia nielicencjonowanym urządzeniom otrzymywania treści wysokiej rozdzielczości. (obraz ograniczany jest do jakości DVD natomiast dźwięk ograniczany do jakości właściwej dla formatu DAT) 2. Kodowanie przesyłanych treści zapobiega podglądaniu danych. Zapobiega także przed atakiem typu "man in the middle". 3. Procedura unieważniania klucza zapewnia, że urządzenia producentów, którzy łamią postanowienia licencji mogą być stosunkowo łatwo blokowane przed otrzymywaniem treści wysokiej rozdzielczości. .... HDCP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Powiedz to użytkownikom PS3, którzy na monitorach bez HDCP mają czarny ekran ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Powiedz to użytkownikom PS3, którzy na monitorach bez HDCP mają czarny ekran ;) To mówimy o współpracy PS3 z monitorami czy o HDCP? To że coś nie działa z PS3 nie znaczy że to wina HDCP chyba? Zresztą nie znam się :) A poza tym to chyba ciężko znaleźć monitor panoramiczny bez obsługi HDCP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 http://www.digitalversus.com/article-357-2332-50.html - bliźniaczy model radzi sobie z hdcp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...