pirez Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) chciałbym kupić sobie 2 karty 9600gt do SLI , nie wiem tylko jakie im zainstalować chłodzenie mam dwóch faworytów galaxy 9600gt"]galaxy 9600gt twintech 9600gt - to nie jest konstrukcja referencyjna ! obydwie karty mają pamięci samsunga @2200mhz myślałem nad konwencjonalnym chłodzeniem (accelero s2 + nawiew) ale to tylko galaxy jednak zastanawiałem się nad WC , obecnie kompletuję taki zestaw (rurki 10mm), ale zraziły mnie ceny bloczków do GPU , jako że potrzebuje dwa bloki to cena 2*120 mnie nie zachwyca , a że w WC jestem trochę zielony to nie wiem czyn ie potrzeba by jakiś radiatorów na pamięci i nawiewu . Fajnie by było gdyby chłodzenie WC na 1 kartę nie było droższe niż 100zł (dlatego nie fullcover) Co byście mi poradzili ? Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez pirez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) x1950 GT channel v3 na nb z wyskrobana przeze mnie zapinką ... koszt około 60zł z radiatorami jak poszukasz Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirez Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) a gdzie co skrobałeś ? zaznacz w paint pilnikiem do metalu czy szlifierką ? mocno nagrzewają sie inne komponenty na PCB ? potrzebny dodatkowy nawiew czy nie ? (jeśli zakładam dobre OC (~750/~2200) hmm , ale to jest homemade, nie poradzę sobię edi/ Zalman blok wodny ZM-GWB3 czy taki blok wystarczyłby do chłodzenia chipsetu ? ( plus radiatorki na pamięci i luźny powiew z acutake 120mm) Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez pirez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 skrobłem multiszlifierką.... piłką do metalu + wiertarka na otwory też da radę ;) ingerować w konstrukcje bloki nie trzeba [no chyba że odkręcenie 4 śrub to już jest trudne ;)] malować w pajncie nie będę tylko powiem... X na bloku to jest cała zapinka ....Jak się boisz zabawy z cięciem w blaszce to zamów u Maniaklanego od razu top z plexi za grosze .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirez Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) a czy otwory montazowa w np. geforce 7800 są inaczej położone niż w 9600Gt ? bo chyba jednak wybiorę sobie zm-gwb3 plus radiatorki i nawiew , czy tez są lepsze bloki do 100zł ? bo full covery są za 120zł ale na GTS a tam inaczej pamiątki są ułożone Edytowane 9 Maja 2008 przez pirez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Do Galaxy 9600GT nie potrzebujesz nawiewu. PWM nawet po vmodzie się prawie że nie grzeje (letnie w stresie), co innego memki. Które z nawiewem robią te 2250Mhz, a bez nawiewu i radiatorów "ledwo" 2100Mhz (są gorące ;]). Ale że memki mają mały wpływ na wydajność to olać to :) Ja tam mogę tylko napisac, że Prisony GPU wchodzą bez problemu i tempy są mega niskie (40* w stresie po vmodzie, bez modów około 33*) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirez Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 http://www.ixbt.com/cpu/fan-massive-shootout/ac12-side.jpg taki nawiew już zamówiłem, muszę wybrać się na wole i nabyć tego zalmana, tylko najpierw muszę mieć kartę, pojadę do sklepu z karta i wymierzę na oko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 100 razy lepiej Prison od Zalman'a. Moge Ci odsprzedać swojego bo nabylem fulla EK. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...