elm4r Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 witam, mam problem z moimi pamięciami, mam zestaw 2x2gb takich jak w temacie i przy 800mhz cl 4-4-4-12 2.1v pojawiają się błędy w memteście i mam też bluescreeny sporadycznie mimo że takie ustawienia gwarantuje producent, napięcie ustawiałem różne od 1.9 do 2.1 i nadal tak samo, próbowałem sprawdzić na jakich są kostkach, w internecie znalazłem takie oznaczenia tych pamięci Cytat MIQVD1A16 -> Microns ADQVD1A16 -> umgelabelte Mircons ADQVE1A16 -> Promos, Elpidas o.ä. niestety po otworzeniu mojej maszyny i sprawdzeniu kostek okazało się że na nalepkach mam oznaczenie ADQVD1B16, w googlach nic o tym nie znalazłem, może niewystarczająco szukałem, proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spec-kom Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 ja są na gwarancji to je oddaj i weź inne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 dokladnie - przy tych ustawieniiach te pamieci powinny pracowac idealnie - mam takie same tylko daje 4-4-4-11 i 2v zero problemow czy to na intelu czy amd... najwidoczniej masz uwalona ktoras kosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...