Bubby Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Siedze sobie dziś przed kompem sprawdzam pocztę outlookiem i przeglądam nasze forum i nagle STOP 8O . Kursor nie chce się ruszać. Komp w ogóle nie reaguje na nic. Po prostu tak jak by ktoś nagle odłączył by mi klawiatruę, mysz i przecisk power na budzie. Żadnego sygnału z głośnika systemowego. Dysk dalej sobie pracuje ale nie skrobie. Zupełnie nie się nie dzieje. Mogłem jedynie wcisnąć RESET. A dwie godziny temu zdarzyło mi się coś zpuełnie takiego samego z tym że najpierw był krótki sygnał z głośnika z mobo. Może komuś już coś takiego się przytrafiło :?: Wiecie co może być przyczyną :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 takie stopy bywąłą jak sie proc przegrzewa, spradź w biosie poziem napięc, wytrzyj kuz z ramu, ze slotów, podociskaj wsyztko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubby Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 takie stopy bywąłą jak sie proc przegrzewa, spradź w biosie poziem napięc, wytrzyj kuz z ramu, ze slotów, podociskaj wsyztko.Na CPU mam chłodzenie wodne max temp przy 100% obciążeniu to 40*C. RAM (mam jedną kość) jest dobrze dociśnięty, podobnie grafika. Wszystkie kable także są dociśnięte. CPU oryginalnie jest ustawiony na 1400MHz (133x10,5) a teraz mam 1411MHz (166x8,5). Myślisz że powinienem zwiększyć z tego względu napięcie? Fabrycznie powinno być 1,75V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 sproboj narazie popracowac na kompie na ustaweniach nominalnych, moze system sie kaszani ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubby Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Nie, w niedziele instalowałem system (dostałem nowy dysk). Przed chwilą grałem sobie w BG2. Przechodzę z jednej strefy do drugiej, Auto zapis, odczyt i nagle komp się resetuje tak jak by napięcie sieci elektrycznej spadło. Oczywiście komp brata i TV działały normalnie i z nimi się nie stało. Wygląda na to że to ostatnie to zasilacz nie wyrabia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 mnie tez sie cos takiego dzialo ale wymienilem zasilke i przestało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...