Gość Max15 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Mam pytanie... jeżeli stworze swój program. I chcę go sprzedawać nie posiadając firmy, to czy to jest legalne? Oczywiście trzeba odprowadzać podatek. I czy trzeba jeszcze jakieś warunki spełnić? Bo to jest chyba tak jak ze sprzedażą obrazów, to się praca twórcza nazywa czy jakoś tak:)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 też bym chciał to wiedzieć, aczkolwiek wydaje mi się, że jest to działalność gospodarcza. Obraz robisz jeden i jeden sprzedajesz a tu, piszesz raz i sprzedajesz milion kopii :). Można też robić na umowę zlecenie. Podpisujesz sobie umowę z kimś kto ma firmę i robisz ten program niby jemu na zlecenie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Max15 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 z tym obrazem to niekoniecznie, bo można robić kilka kopi :) A z ta umowa zlecenie to troche klopotliwe przez neta xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 czemu kłopotliwe, jest poczta, da się dogadać :). I mimo wszystko programy łatwiej skopiować niż obraz :D. Anyone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...